Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

"Viure entre pantalles" és el tema d'aquestes 3es Jornades d'Infància, Adolescència i Educació.
"Viure entre pantalles" és el tema d'aquestes 3es Jornades d'Infància, Adolescència i Educació.

Dijous 2 de desembre de 2021

Jornada/Seminari

3es Jornades d’Infància, Adolescència i Educació: Una mirada social + Una mirada educativa

Inscriu-t'hi clicant aquí.

"Una mirada social":

  • De 9.00 a 9.15 h: Benvinguda i presentació
  • De 9.15 a 10.15 h: El fenomen de la Bretxa digital. Desigualtats digitals i impactes en infants, adolescents i joves, a càrrec de Sandra Gómez, Tècnica de recerca a la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració i Màster en Participació i Polítiques Socials per la UAB. 

De què estem parlant quan parlem de Bretxa digital? Més enllà de l’accés a Internet i els dispositius tecnològics, què hem de tenir en compte? Per què és important prendre en consideració les desigualtats digitals entre els infants, adolescents i joves? Parlarem sobre les diferents dimensions de la Bretxa digital i els elements a analitzar tant en relació a l’accés a les TIC, com en relació a l’ús i a la qualitat de l’ús o l’aprofitament d’aquestes tecnologies. A més, reflexionarem sobre els impactes que tenen les desigualtats digitals en els col·lectius d’infants, adolescents i joves, principalment en relació a l’àmbit educatiu, i les potencialitats d’aquest àmbit per abordar les bretxes digitals.

  • De 10.15 a 10.45 h: Pausa cafè
  • De 10.45 a 11.15 h: Presentació de l’estudi Persones on, persones off, sobre la bretxa digital en les persones ateses per entitats socials, a càrrec d’Adrià Cuenca, coordinador de m4Social a la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. 

Exposarem l'anàlisi qualitativa i quantitativa de la Bretxa Digital en les persones ateses pel Tercer Sector per obtenir una visió de la realitat de la bretxa digital des de l’òptica de les entitats socials, analitzant els impactes que aquesta té en les persones usuàries i les tasques es desenvolupen a les entitats i sobre les pròpies entitats.

  • D'11.15 a 12.30 h: Presentació d'experiències:

1. Agents TIC, un programa dins el Pla de Xoc per a la Inclusió Digital de l'Ajuntament de Barcelona, a càrrec de Celia Waliño, tècnica de la Fundació BIT Habitat i Coordinadora del Projecte Agents TIC de l'Ajuntament de Barcelona.

2. Projectes Pilots per reduir l'escletxa digital de l'Ajuntament de Sabadell, a càrrec de Míriam Romero, tècnica d'Orientació Laboral del Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sabadell, i Marta Chamorro, responsable de programes formatius TIC de Promoció Econòmica de Sabadell.

3. Pla d'inclusió digital de Castellar del Vallès, a càrrec de Carol Gómez, regidora d'Innovació i de Responsabilitat Social.

"Una mirada educativa":

  • 17.15 a 17.30 h: Benvinguda i presentació
  • 17.30 a 18.30 h: Reptes educatius i saludables de les tecnologies digitals en infants i adolescents: manual de supervivència, a càrrec de Miquel Àngel Prats, Professor titular de tecnologia educativa a la FPCEE Blanquerna - URL

El binomi educació i (noves) tecnologies és sempre controvertit. Més enllà de la simple incorporació tecnològica a les escoles, no exempta de problemàtiques diverses, el debat en profunditat es troba essencialment a buscar una autèntica renovació metodològica i una transformació educativa que permeti estar a l'alçada de les circumstàncies de la societat actual, així com educar en un ús responsable, saludable i ètic amb les tecnologies digitals.

En aquest sentit, abordarem principalment quatre línies de reflexió (comprendre el moment, autonomia digital, benestar digital i 10 pistes per uns ús responsable) que permetin comprendre el què i el com sobre els nous reptes que ens plantegen les tecnologies digitals en els processos d’ensenyament-aprenentatge a l’aula i el seu ús a casa. 

  • 18.30 a 19.30 h: Recursos per digitalitzar l'educació, a càrrec d’Oriol Torres Tornel de Second News, Consultoria d’Educació Digital

Compartirem eines, instruments i estratègies al servei de la digitalització de la transmissió de valors i coneixement que es produeix a les aules. Com ens ho farem per educar la població digital del futur?

Horari | De 9 a 12.30 h i de 17.15 a 19.30 h

Destinataris | Públic general

Organitza | Ajuntament

Lloc | Sala d'Actes d'El Mirador

Programa | 3es Jornades d’Infància, Adolescència i Educació

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40