Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Ajuntament i GISA donen solució a la continuïtat de les obres de l’escola El Sol i la Lluna

Dimecres 27 de maig de 2009

L’Ajuntament de Castellar del Vallès i l’empresa pública Gestió d’Infraestructures (GISA) han arribat aquesta setmana a un acord per fer possible l’arranjament del mur de contenció que va caure el passat mes d’abril i que va obligar a paral·litzar la construcció del CEIP El Sol i La Lluna. GISA assumirà la reparació de la part alta que es va esllavissar mentre que el consistori s’ha compromès a consolidar la part baixa del camí d’accés per tal de garantir novament el pas de vehicles pesats fins a l’obra.

Així ho va fer públic ahir al vespre en el Ple municipal l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, que va assenyalar que l’objectiu és que es puguin reprendre les obres al més aviat possible, “amb l’horitzó que el nou centre públic d’infantil i primària es pugui posar en marxa en el curs 2010-2011”.

Segons va explicar el mateix alcalde, l’Ajuntament disposarà la setmana que ve de “la informació concreta de quina és la proposta d’actuació que s’ha de fer a la zona”, una vegada s’hagin finalitzat els estudis geotècnics que ha fet l’empresa constructora. Els passos següents seran l’elaboració d’un projecte de reforma del mur i l’execució dels treballs. Amb tot, Giménez va assenyalar ahir que “s’està estudiant tècnicament la possibilitat de simultaniejar la reparació del mur i la construcció de l’escola”.

Per tal de garantir el finançament de les obres que assumirà el municipi, l’Ajuntament ha assolit el compromís de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona per avançar a l’any 2009 l’import de dues subvencions previstes en un futur per a d’altres inversions. Una d’elles correspon al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya del 2012 i l’altra al programa Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat del 2011.

Les obres de construcció del CEIP El Sol i la Lluna són responsabilitat del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Malgrat això, l’Ajuntament ha fet durant les darreres setmanes diverses gestions amb les administracions i empreses immplicades per tal de facilitar de forma immediata la continuïtat de les obres. Ahir mateix, el Ple municipal va aprovar per unanimitat una moció que reafirma aquest compromís, així com l’assumpció de les responsabilitats que es determinin en un peritatge que s’ha de realitzar properament. Segons s’assenyala en el text que es va aprovar, el finançament de la reparació del mur esllavissat “no serà una excusa per endarrerir els obres de la nova escola”.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40