Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de la campanya
Imatge de la campanya

La campanya de prevenció del malbaratament alimentari finalitza amb el repartiment d’imants a 187 establiments

Dimecres 16 de febrer de 2011

Els imants informen sobre les dades de l’entitat Via Solidària per tal de fomentar la recollida d’excedents alimentaris generats

La campanya de prevenció del malbaratament alimentari “Escura el plat i la nevera” que l’Ajuntament de Castellar del Vallès ha dut a terme a la vila els últims mesos ha finalitzat aquesta setmana amb el repartiment d’imants a 187 establiments comercials del municipi, que també han rebut una carta informativa sobre els objectius i els resultats de la campanya.

La decisió de repartir aquests imants s’ha pres com a resultat del treball conjunt realitzat per l’Ajuntament i el sector comercial de productes alimentaris i establiments de serveis alimentaris als quals s’ha realitzat una caracterització dels excedents d’aliments que generen, així com de la seva freqüència de generació. Les entrevistes es van dur a terme a una mostra dels establiments generadors de matèria orgànica excedent, i van detectar que en diversos tipus d’aquests establiments es generen diàriament petits excedents alimentaris, així com que la quantitat d’excedent pot ser major en determinats moments de l’any en què incrementa la demanda.

Els imants recullen les dades de l’entitat Via Solidària i pretenen facilitar el contacte amb aquesta entitat per tal que es recullin aquests excedents alimentaris generats i evitar així el malbaratament d’aquests. L’objectiu d’aquesta acció és, doncs, d’una banda, canalitzar cap a aquesta entitat els excedents alimentaris en bon estat, de manera que, a més, es doni resposta a la injustícia social que suposa malbaratar aliments de primera necessitat i, de l’altra, reduir un tipus de residu.

Entre les accions que s’han dut a terme des del mes d’abril de 2010 dins la campanya “Escura el plat i la nevera”, destaca també el concurs de receptes que es va celebrar el mes de maig. Totes les receptes presentades al concurs, així com alguns consells que es van facilitar a la població a través del setmanari L’Actual, es poden consultar al web municipal www.castellarvalles.cat.

La campanya, pionera en l’àmbit català, ha estat finançada per l’Agència de Residus de Catalunya.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40