Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Els autobusos promocionen la l'APP gratuïta.
Els autobusos promocionen la l'APP gratuïta.

Els usuaris de l’autobús poden conèixer en temps real informació de les línies que utilitzen amb una APP gratuïta

Dijous 2 de març de 2017

Els usuaris castellarencs de les línies d’autobús de l’empresa La Vallesana, del grup Moventis, poden conèixer la informació en temps real que fa referència a les línies de transport que utilitzen habitualment.

La companyia, responsable de les línies C1, C3, C4, N65 i e1, que donen servei al municipi, té a disposició dels viatgers una aplicació gratuïta (MOVENTIS) per a dispositius mòbils iOS i Android que es pot personalitzar, de manera que cada usuari pot configurar-se-la en funció de les seves necessitats. Així, l’APP permet escollir la zona desitjada per conèixer els minuts que falten perquè el bus arribi a la parada i veure els itineraris de les línies, a més de geolocalitzar les parades més properes, marcar-ne de favorites i establir alertes d’avís per a quan faltin els minuts predeterminats per arribar a agafar el bus a la parada escollida.

Aquesta APP, que es va estrenar fa un any i es pot consultar en català i castellà, distribueix la informació en les nou zones geogràfiques on opera l’empresa, per tal de facilitar-ne l’ús: Alt Penedès, Baix Penedès, Barcelona, Garraf, Girona/Costa Brava, Lleida, Maresme, Vallès Occidental i Pamplona.

Les properes setmanes, l’Ajuntament i Moventis duran a terme una campanya de comunicació per donar a conèixer entre els usuaris de l’autobús les principals funcionalitats de l’APP.

Les línies d’autobús que circulen per Castellar del Vallès van acumular 923.000 viatgers

Un total de 923.000 usuaris van utilitzar durant el 2016 per les línies de transport públic que circulen per Castellar del Vallès. Aquesta xifra suposa un augment de pràcticament 17.000 viatgers respecte l’any 2015 (+1,85%).

Com és habitual, la línia C1, que uneix Castellar i Sabadell, és la que va registrar més usuaris, amb molta diferència respecte la resta de línies. Concretament, van ser 790.000 els viatges que es van fer amb aquesta línia, 14.000 més respecte l’any 2015 (+1,82%).

També ha augmentat el nombre d’usuaris de la línia C4, que cobreix el trajecte entre el nucli urbà, El Balcó de Sant Llorenç i Sant Feliu del Racó. En aquest cas, l’increment ha estat del 10,88% respecte el 2015, que es tradueix en prop de 3.700 usuaris més (de 33.500 a 37.200).

Pel que fa a la línia interurbana nocturna N65, que uneix Barcelona i Castellar, va assolir pràcticament 34.000 passatgers. En aquest cas, aquest nombre suposa un increment d’usuaris del 2,04% (pràcticament 750 viatgers més respecte el 2015).

En canvi, la línia C3, que uneix Sabadell, Castellar i Sant Llorenç Savall ha comptat amb un total de 55.487 viatgers, 1.451 menys que l’any anterior, el que suposa una disminució del 2,55%.

Comptabilitzant totes les línies, el transport públic de Castellar del Vallès va registrar l’any 2016 una mitjana de 76.922 viatgers mensuals, 1.398 més respecte el 2015.

Prolongació de la línia e1 Castellar – Sabadell – Barcelona

A totes aquestes dades cal sumar-hi les de les dels usuaris de la prolongació de la línia e1 existent entre Sabadell i Barcelona, que s’estén a Castellar del Vallès, des del passat mes de novembre, amb un total de 8 expedicions d’anada a Barcelona i 9 de tornada, totes elles de dilluns a divendres (excepte el mes d’agost). Aquesta línia va comptar l’any passat amb 157.720 usuaris, 9.524 més que l’any anterior. Segons ha informat Moventis, al voltant d’un 2% del total d’usuaris correspon a viatgers d’aquesta línia que pugen o baixen a les parades situades a Castellar.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40