Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de la festa de final de curs de la Ludoteca.
Imatge de la festa de final de curs de la Ludoteca.

La Ludoteca Municipal Les 3 Moreres incrementa en més del 400% la venda d’abonaments el curs 2016-2017

Dilluns 3 de juliol de 2017

La Ludoteca Municipal Les 3 Moreres ha tancat el curs 2016-2017 amb un total de 292 abonaments venuts, el que suposa un increment de més del 400% respecte el curs anterior, en què se’n van vendre 63.

Aquest ha estat el tercer curs consecutiu que la Ludoteca ha posat a disposició dels seus usuaris els abonaments de 10 sessions de joc, una proposta que es va impulsar el curs 2014-2015. Els abonaments no són nominals i, per tant, els pot fer servir més d’un infant, sempre que sigui en horari de tarda. Val a dir que les famílies que l’hagin adquirit i no hagin esgotat les deu visites, podran acabar-lo el curs que ve.

Aquest és l’increment més destacat de les propostes que ofereix aquest servei municipal, que també ha tingut una quinzena més de visites esporàdiques que l’any anterior. Així, en total, s’han comptabilitzat 765 visites realitzades per 250 infants diferents.

Pel que fa a l’espai obert els dissabtes al matí, “Dissabtes en família”, ha comptat amb una assistència total de 765 famílies diferents, el que ha suposat que hagin passat per la Ludoteca 2.200 persones. Aquesta xifra suposa que, de mitjana, cada dissabte hi ha assistit una vintena de famílies i unes 63 persones.

Això suposa la consolidació d’aquest espai familiar com una oferta educativa i de lleure de cap de setmana, que al llarg d’aquest curs, durant 36 dissabtes, ha inclòs propostes com L’Hora del Conte Infantil i Juguem amb els contes, Once Upon a Time, que s’organitza conjuntament amb el PES Professional English Service/Idiomes Castellar, el Racó 0-3 anys i L’Hora del Pati, que es du a terme durant els mesos de bon temps al Pati de Les 3 Moreres i al carrer de Sala Boadella.

D’altra banda, la proposta “Dimecres en família”, que s’ha dut a terme per segona vegada aquest curs, ha finalitzat amb 190 visites de 60 famílies amb infants de 0 a 12 anys i un total de 480 persones.

També cal apuntar que el nombre d’usuaris inscrits al servei diari de la Ludoteca el curs 2016-2017 ha estat de 105 nens i nenes.

A més, cal assenyalar que durant el període de vacances escolars de Nadal i de Setmana Santa van utilitzar el servei de la Ludoteca uns 180 infants i una vintena de famílies.

Activitats, serveis i campanyes

Tots aquests usuaris han dut a terme, a més del joc lliure, activitats dirigides cada tarda, com ara “joc i joguina”, activitats de psicomotricitat, jocs d’experimentació i sensorials, d’expressió, jocs multimèdia, tallers manuals i diferents sortides per fer jocs de carrer. A més, el grup de grans (de 9 a 12 anys) ha realitzat activitats esportives, excursions, sessions multimèdia i visites per al coneixement d’entitats i iniciatives locals i comarcals.

Com és habitual, també s’han plantejat diferents campanyes i serveis, com el servei d’intercanvi de joguines que es porta a terme per Nadal, i el d’intercanvi de disfresses al voltant de Carnestoltes. Tampoc ha faltat la Setmana del Joc Intergeneracional, en col·laboració amb l’Obra Social Benèfica, la participació en la Diada de Sant Jordi i en la Festa del Dia Mundial del Medi Ambient o el préstec de joguines, entre d’altres.

“Let’s play”, jocs en anglès

D’una banda, la Ludoteca ha iniciat aquest curs la proposta “Let’s play”, una activitat en què els nens i nenes poden aprendre la llengua anglesa de forma divertida, principalment a través del joc, per tal de potenciar l'expressió oral en un ambient distès. Els infants de 3 a 12 anys inscrits a la Ludoteca, així com també els que hi han assistit amb entrada puntual i les famílies usuàries del “Juguem en família” els dimecres i els dissabtes, han pogut participar en algun moment d’aquesta proposta que té per objectiu fomentar l’ús oral de l’anglès en el temps lliure a partir d’activitats lúdiques i atractives per als infants.

Enquesta de satisfacció de mares i pares

Com cada any, les famílies usuàries de la Ludoteca han respost aquest curs una enquesta de satisfacció del servei, que ha donat com a resultat una valoració qualitativa molt positiva. Les mares i pares han destacat com a punts forts de la Ludoteca la bona dotació de material, la varietat de les activitats, l’espai de relació amb altres infants i, en especial, el tracte que reben els infants per part de les monitores.

La Ludoteca Municipal Les 3 Moreres obrirà les portes i les inscripcions del nou curs 2017-2018 el proper dilluns 4 de setembre, de 17 a 19.30 hores. Aquest serà el curs del 20è aniversari del servei.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40