Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'un moment de la sessió, que es va celebrar a la Sala d'Actes d'El Mirador.
Imatge d'un moment de la sessió, que es va celebrar a la Sala d'Actes d'El Mirador.

Es presenta la diagnosi del Pla Estratègic Castellar 20/20

Dimecres 15 de novembre de 2017

El document resultant es pot consultar al web municipal i és el punt de partida per a la realització de propostes d’actuació

Una 60 persones van assistir ahir dimarts, 14 de novembre, a la sessió de retorn a la ciutadania de l’informe de diagnosi del Pla Estratègic Castellar 20/20. L’acte va servir per presentar i validar els resultats del document que fixa la situació actual del municipi.

L’informe que es va exposar ahir és fruit, d’una banda, de l’anàlisi quantitativa, en què s’han explotat dades de caràcter demogràfic, econòmic, social i territorial del municipi. De l’altra, també recull les aportacions qualitatives realitzades per més d’un centenar de persones en tallers oberts que es van dur a terme el passat mes de juny, així com les que es van fer en diferents comissions de treball del Pla d’àmbit tècnic, polític i ciutadà.

Segons el regidor comissionat del Pla Estratègic Castellar 20/20, Joan Creus, “amb la presentació de la diagnosi finalitzem la primera fase del Pla, per obrir-ne una de més creativa que ens permeti pensar entre totes i tots quin és el Castellar que imaginem per al futur”. En aquest sentit, Creus va informar que la fase de propostes tindrà una durada de sis mesos i inclourà xerrades amb ponents experts i una jornada participativa de recollida de propostes oberta a la ciutadania, entre d’altres.

Pel que fa a la sessió d’ahir, l’informe de diagnosi presentat s’estructura en tres grans àmbits: social i demogràfic, territorial i econòmic, per a cadascun dels quals es despleguen diferents subàmbits, amb la descripció d’una sèrie de punts forts i punts febles per a cadascun d’ells.

Dins l’àmbit social, es van remarcar les àrees de millora en atenció a les persones (salut i benestar social, educació, cultura i esports, infància i joventut; i igualtat, gent gran, nova ciutadania i cooperació internacional); pel que fa a l’àmbit territorial, l’informe remarcava els punts a abordar dins els subàmbits d’urbanisme i sostenibilitat, medi natural, mobilitat i accessibilitat, espai públic i habitatge; i finalment, l’àmbit econòmic i laboral incloïa el suport públic i els recursos a millorar en ocupació, comerç i serveis, indústria, formació i promoció i innovació de la vila.

Tota la documentació generada per a la confecció de la diagnosi del Pla Estratègic Castellar 20/20 es pot consultar al següent enllaç: http://www.castellarvalles.cat/49538/descriptiu/

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40