Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'una edició anterior de la Festa del Dia Mundial del Medi Ambient.
Imatge d'una edició anterior de la Festa del Dia Mundial del Medi Ambient.

La cinquena Festa del Dia Mundial del Medi Ambient tindrà lloc dilluns vinent, 4 de juny, a la plaça d’El Mirador

Dimarts 29 de maig de 2018

La plaça d’El Mirador acollirà dilluns vinent, 4 de juny, diverses activitats organitzades pel Consell d’Infants i l’Ajuntament de Castellar, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Viu el Parc i Humana, per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra cada 5 de juny.

Com en les edicions anteriors de la festa, una de les iniciatives més destacades serà el mercat d’intercanvi que, entre les 17 i les 19.30 hores, s’hi instal·larà amb l’objectiu de donar una vida més llarga als objectes que els infants ja no necessiten o no fan servir. En aquest sentit, s’hi podran intercanviar llibres i contes, disfresses, joguines, instruments musicals, pel·lícules, material esportiu o altres objectes diversos, sempre que estiguin en bon estat i que les dues parts es posin d’acord. Les nenes i nens que vulguin sumar-se a aquest mercat de segona mà només hauran de portar els seus objectes, exposar-los en una de les taules que hi haurà a la plaça i buscar allò que els agradi per poder fer el seu intercanvi.

Enguany la Festa del Dia Mundial del Medi Ambient (FDMMA) inclourà un berenar per a tothom a base de pa amb xocolata i sucs, que es distribuirà de 17 a 18 hores aproximadament. A més, es podrà gaudir de tres tallers: un de mandales amb llavors i elements naturals que porta per títol “NaturalMENT”, proposat per Viu el Parc. Un segon taller, titulat “Dona vida al vidre!” organitzat per l’Ajuntament, permetrà als assistents decorar pots de vidre i donar-los així una nova funcionalitat, que ha organitzat l’Ajuntament sota el títol “Dona vida al vidre!”. El tercer taller, “Bossa sostenible”, és una proposta d’Humana que consistirà en l’elaboració d’una bossa o motxilla a partir d’una samarreta reutilitzada.

D’altra banda, l’Ajuntament s’ha adherit a la Setmana de l’Energia 2018, que se celebrarà del 4 al 8 de juny coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. En el marc de les activitats que es durant a tot Catalunya els propers mesos, la Diputació de Barcelona cedirà dues iniciatives que s’emmarcaran també en la Festa del Dia Mundial del Medi Ambient. Així, instal·larà a la plaça jocs de gran format agrupats sota el títol “Juguem amb energia”, que introdueixen conceptes com les energies renovables, l’estalvi i l’eficiència energètica o l’aplicació de l’energia solar. El mateix organisme també col·locarà a la Fira el photocall “Vull un món de colors!”, on els infants podran fer-se fotos disfressats amb complements fets amb materials reciclats.

Aquesta serà la cinquena edició de la Festa del Dia Mundial del Medi Ambient a Castellar del Vallès.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40