Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de la concentració que s'ha dut a terme als Jardins del Palau Tolrà amb motiu del Dia Internacional de les Dones.
Imatge de la concentració que s'ha dut a terme als Jardins del Palau Tolrà amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones va atendre l’any 2018 un total de 225 usuàries

Divendres 8 de març de 2019

Coincidint amb l’inici de la difusió de les activitats al voltant del Dia internacional de les dones, la Regidoria de Programes Socials ha donat a conèixer les dades d’ús del Servei d’informació i atenció a les dones (SIAD) que s’ofereix des de l’Ajuntament. Aquest és un servei gratuït d’informació, orientació i assessorament adreçat a dones amb diferents necessitats socials.

L’any 2018 el SIAD va dur a terme 298 atencions a un total de 225 usuàries. Les consultes realitzades al servei estan vinculades majoritàriament amb aspectes de serveis socials (44%). En menor mesura es tracten temes jurídics (14%), psicològics (11%), de violència (10%), laborals (10%), de formació (9%) i de salut (2%).

El SIAD compta, a més, amb un servei d’atenció psicològica per a infants i dones que l’any 2018 va atendre un total de 36 persones usuàries i va dur a terme 287 atencions. A més, des de l’Ajuntament també es presta un servei d’orientació jurídica adreçada a dones, que va dur a terme l’any passat un total de 87 atencions a 60 usuàries.

Un terç de les usuàries del SIAD hi arriben per iniciativa pròpia, un altre terç derivades pels Serveis Socials, mentre que el terç restant hi arriba per recomanació dels serveis de salut, els serveis d’atenció ciutadana o els cossos policials, entre d’altres.

Pel que fa al perfil, un 57% de les usuàries tenen entre 46 i 65 anys, un 27% entre 19 i 45 anys, mentre que el 16% restant correspon a altres franges d’edat.

A banda del SIAD, la Regidoria de Programes Socials també ofereix un grup d’ajuda mútua, que consisteix en un espai de trobada per ajudar a millorar l’autoestima, el benestar i les relacions personals amb l’acompanyament de suport professional. L’any passat es van dur a terme 40 sessions, amb un total de 14 dones participants. També es compta amb un altre grup, anomenat Psicodona, que té com a objectiu oferir suport i capacitació personal enfront de les situacions de violència. Aquest recurs va comptar l’any 2018 amb un total de 6 dones participants.

A més, la Regidoria de Programes Socials promou al llarg de l’any la celebració de tres jornades de sensibilització, amb motiu del Dia Internacional de les Dones (8 de març), Dia de la Salut de les Dones (28 de maig) i el Dia Internacional per a l’eradicació de la violència envers les dones (25 de novembre).

En l’àmbit de la sensibilització també es duen a terme accions coeducatives al centres de primària i secundària, mitjançant diverses activitats vehiculades a través de la Guia Didàctica. L’any 2018, van participar-hi més d’un miler d’alumnes.

La regidoria també promou un programa d’activitat física adreçat a dones majors de 60 anys que l’any 2018 va comptar amb 233 participants i dona suport a diferents entitats que promouen la igualtat.

Finalment, la regidoria també forma part de diferents comissions: una d’igualtat dona-home on participen totes les àrees municipals d’atenció a les persones; una altra que vetlla per l’aplicació del protocol per l’abordatge integral de situacions de violència envers les dones; i dues més d’àmbit comarcal, una de les quals té per objectiu comptar amb un espai públic i uns contextos d’oci lliures de violència masclista, mentre que l’altra té per objectiu l’abordatge de la violència masclista al Vallès Occidental.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40