Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Les propostes dels Pressupostos Participatius 2019 es podran votar entre el 19 de març i el 23 d'abril.
Les propostes dels Pressupostos Participatius 2019 es podran votar entre el 19 de març i el 23 d'abril.

Deu propostes d’entitats i ciutadania opten a ser incloses en el pressupost d’inversions de l’Ajuntament d’aquest any

Dilluns 11 de març de 2019

Les propostes es presentaran amb detall a l’audiència pública que tindrà lloc aquest dijous, 14 de març

Un total de deu propostes opten a ser incloses en el pressupost que l’Ajuntament destinarà a inversions aquest 2019. Es tracta de les sol·licituds que diferents entitats i ciutadania de la vila han presentat durant el període destinat a aquest fi, en el marc del procés “Box Populi” de pressupostos participatius, que va finalitzar el passat 18 de gener, i que han obtingut el vistiplau dels serveis tècnics municipals quant a la seva viabilitat.

El proper dijous, 14 de març, en una audiència pública que tindrà lloc a les 17 hores a la Sala d’Actes d’El Mirador, es presentaran els detalls de les deu propostes acceptades, plantejades amb els títols següents i que enguany es distribueixen en dues categories:

Categoria A: Propostes d’inversió localitzades al nucli urbà

  • A1. Taules cobertes a l’Espai Tolrà
  • A2. El Nadal t’il·lumina
  • A3. Millora i obertura de la Casa Massaveu
  • A4. És Nadal a la nostra plaça
  • A5. Operació bici
  • A6. Bancs, ombres i gossos
  • A7. Càmeres de detecció d’incendis
  • A8. Millores a les zones verdes dels Pedrissos

Categoria B: Propostes d’inversió a Sant Feliu del Racó i urbanitzacions

  • B1. Posem marquesines i zona de joc
  • B2. Caminem per les escales al cim

Aquestes propostes preescollides també es detallaran en un suplement que es publicarà amb L’Actual del divendres 15 de març i a l’apartat “Box Populi” del web municipal.

Votacions del 19 de març al 23 d’abril

Coincidint amb la Festa de Sant Josep, l’Ajuntament obrirà el període de votació de les propostes presentades, que s’allargarà fins al 23 d’abril. Podran votar tots els vilatans nascuts abans de l’1 de gener de 2009 i empadronats abans del 15 de febrer de 2019 a Castellar del Vallès. Per tant, podran votar els castellarencs a partir dels 11 anys (o que els facin el 2019). D’aquesta manera es manté per tercer any consecutiu l’ampliació de l’edat de votació que es va implantar el 2016.

Tots els votants podran triar fins a tres propostes de la categoria A i fins a dues propostes de la categoria B, per ordre de preferència. A les propostes escollides es podran assignar 3 punts, 2  punts o 1 punt, respectivament.

El web municipal també oferirà la possibilitat de votar per Internet, a través de l’enllaç www.castellarvalles.cat/boxpopulivotacions, que s’activarà el 19 de març. Les persones que optin per aquesta via hauran d’accedir a aquest web i introduir-hi els cinc darrers números del DNI/NIE o passaport, la data de naixement i un codi d’identificació personal.

També es podrà votar, de forma presencial, a l’estand de la Fira de Sant Josep que s’instal·larà a la plaça d’El Mirador (dimarts 19 de març, de 10 a 14 h i de 17 a 19 h), al Servei d’Atenció Ciutadana d’El Mirador, del 20 de març al 23 d’abril, ambdós inclosos (de dilluns a divendres, de 8.30 a 20.30 h, excepte festius), i a l’estand de la Fira de Sant Jordi que s’instal·larà dimarts 23 d’abril a la plaça d’El Mirador de 10 a 14 h i de 17 a 19 h.

Des d’aquesta setmana, l’Ajuntament està enviant cartes a tots els domicilis de Castellar, on es detallen les instruccions de votació, es facilita el codi d’identificació necessari per votar per Internet i s’adjunta una butlleta de votació presencial.

Els resultats de la votació es donaran a conèixer el dijous 25 d’abril. Les propostes que es duran a terme seran aquelles que hagin obtingut més punts, fins a esgotar el pressupost disponible, que és de 200.000 euros (150.000 euros per als projectes de la categoria A i 50.000 euros per als projectes de la categoria B). El pressupost màxim de cada proposta presentada és de 50.000 euros.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40