Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Un visitant observa un plafó de l'exposició "Cinceclubisme: El públic s'organitza" que conté imatges del BRAM!
Un visitant observa un plafó de l'exposició "Cinceclubisme: El públic s'organitza" que conté imatges del BRAM!

El BRAM! i el Club Cinema Castellar Vallès, presents en una exposició sobre els cineclubs a la Filmoteca de Catalunya

Dimarts 29 d'octubre de 2019

La Mostra de Cinema de Castellar del Vallès BRAM! i el Club Cinema Castellar Vallès són presents a l’exposició “Cineclubisme: El públic s’organitza”, que fins al proper 12 de gener es podrà veure a la Filmoteca de Catalunya.

La mostra, que commemora el 40è aniversari de la Federació Catalana de Cineclubs, repassa i explica el fenomen del cineclubisme a Catalunya i, entre d’altres exemples, inclou diferents fotografies de diferents moments viscuts al llarg de la història del BRAM!.

Entre d’altres, s’hi poden veure imatges de la inauguració de la primera edició, l’any 2009, amb la presència del director Pere Portabella. També s’hi pot veure la taula rodona que el mateix Portabella va dur a terme amb el músic Carles Santos i el director de fotografia Manuel Esteban (ambdós desapareguts) o el reconeixement que la mostra va fer al director terrassenc Antoni Padrós, amb motiu de l’edició de la seva obra completa.

Altres instantànies destacades són les del director Isaki Lacuesta amb el sac de mongetes del ganxet, que és l’obsequi simbòlic de la Mostra, el director Pere Joan Ventura presentant la pel·lícula No estem sols a la Filmoteca o els alumnes d’infantil participant del BRAM! escolar, que cada any s’adreça a més de 3.000 alumnes dels centres educatius.

Finalment, també s’hi exposa un cartell de la desena edició del BRAM! i un carnet d’associat del Club Cinema Castellar Vallès, entre una mostra de molts carnets de cineclubs.

L’exposició, comissariada per Juan Manuel Garcia Ferrer, destaca el paper dels cineclubistes com a representants de la societat civil organitzada que participen en les polítiques culturals del seu municipi. En aquest sentit, es remarca que les entitats cineclubistes aglutinen espectadors que es converteixen en actius programadors de cinema. El 2019 són 54 els cineclubs federats procedents de tots els territoris de parla catalana.

Un cop acabada l’exhibició a la seu de la Filmoteca al Raval, l’exposició viatjarà  pel territori català i està previst també que arribi a Castellar del Vallès.

Castellar del Vallès participa en una trobada de sales del Cicle Gaudí

D’altra banda, el Club Cinema Castellar Vallès i la Regidoria de Cultura van assistir el passat 22 d’octubre a la primera edició de la Trobada de Sales del Cicle Gaudí que va tenir lloc a l’Auditori Valentí Fuster de Cardona.

Aquest és un projecte de l’Acadèmia del Cinema Català que des de mitjan 2017 ha permès crear un circuit estable de cinema de producció catalana a 51 poblacions del territori català.

A la trobada es van posar en comú els resultats del projecte i va servir perquè els representants de les diferents poblacions del Cicle Gaudí reflexionessin i s’autoavaluessin en diversos aspectes de la gestió del cicle, així com per intercanviar experiències i coneixement.

La jornada va comptar amb la participació de l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola. També va acollir les xerrades de Miquel Curanta, director de l’Institut Català de les Empreses Culturals (sobre captació i fidelització de públics de la cultura), i la d’Isa Custodio, consultora (sobre la mesura de l’impacte social dels projectes culturals).

Amb la col·laboració de l’Ajuntament, el Club Cinema Castellar del Vallès es va adherir al Cicle Gaudí el passat mes de gener. Des de llavors s’han dut a terme vuit projeccions (un diumenge al mes, excepte juliol i agost), amb una mitjana de 114 espectadors per sessió.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40