Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de la plaça de Josep Maria Folch i Torres, amb el mural d'Anna Taratiel.
Imatge de la plaça de Josep Maria Folch i Torres, amb el mural d'Anna Taratiel.

La plaça de Josep Maria Folch i Torres estrena una pintura mural de l’artista Anna Taratiel

Dimarts 11 de febrer de 2020

La plaça de Josep Maria Folch i Torres de Castellar del Vallès, coneguda també com a plaça del Molí, ha estrenat aquests dies una pintura mural de l’artista Anna Taratiel. Es tracta d’una proposta que ocupa una superfície de 116 metres quadrats i que pretén destacar el molí aiguader de Cal Borrellet que hi ha en aquest espai.

La pintura de Taratiel té una gama cromàtica de colors càlids, amb la intenció de crear un conjunt harmònic amb tota plaça, i es planteja com un model geomètric inspirat en les ombres que genera aquest antic molí de vent que s’utilitzava per a l’extracció d’aigua per al rec dels horts.

Aquesta intervenció pictòrica als murs que envolten la plaça completa les actuacions que s’han realitzat darrerament en aquesta localització amb l’objectiu d’integrar-la a l’entorn. En aquest sentit, s’han tret les tanques que envoltaven la plaça, i el paviment s’ha posat al mateix nivell de la vorera, de manera que s’ha aconseguit obrir l’espai i donar-li més protagonisme. D’altra banda, en els propers mesos es procedirà a rehabilitar tant el molí de la plaça de Josep M. Folch i Torres com de la plaça dels Horts.

Anna Taratiel (Barcelona, 1982) va iniciar els seus contactes amb el món de l’art a través del grafit amb el nom artístic d’OVNI. Va estudiar Disseny gràfic a l’Escola Universitària del Vapor de Terrassa i es va diplomar en Tècniques murals a la Llotja de Barcelona. La seva obra evoca paisatges interns, planteja reflexions metafòriques sobre l’entorn i s’expressa mitjançant l’abstracció geomètrica. Tot plegat, amb l’objectiu de provocar emocions i prémer la percepció de l’espectador a través de la relació intensa (compositiva, conceptual i tècnica) que manté amb l’espai i el color. Des de l’any 2005, l’artista ha participat en diferents exposicions individuals i col·lectives i ha dut a terme diferents pintures murals i live-paintings arreu de l’Estat espanyol i de l’estranger (a països com Estats Units, França, Portugal, Itàlia, Alemanya, Brasil, Holanda o Xina, entre d’altres). També és l’autora de l’obra que des de l’any passat es pot veure a la plaça de la Llibertat de Castellar.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40