Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut

Continguts

Museu d'Història a Castellar del Vallès

11. Museu d'Història a Castellar del Vallès

Títol de la proposta:

Museu d’Història a Castellar del Vallès

Proposant:

Arxiu d’Història de Castellar

Descripció de la proposta:

La proposta consisteix en l’adequació de dos espais expositius a la casa Ribas, seu de l’Arxiu d’Història de Castellar, per tal que quedin preparats per ser un espai de museu del municipi, on s’expliqui la història del mateix. Aquestes dues sales estarien equipades tècnicament amb suports digitals, lluny de les formes tradicionals d’exposar. Una sala estaria destinada a l’evolució del municipi i l’altra a la narració de la història contemporània, tant la industrial com la rural.

Justificació:

La tasca que es porta a terme des de fa un temps al municipi en l’àmbit de recuperació de la memòria històrica ha anat creixent, amb la mancança que no hi ha cap espai de museu. Això implica que les persones, des de particulars a escoles, no tenen cap espai on poder conèixer la història de Castellar. La casa Ribas és un edifici municipal que seria idoni per a aquesta funció i que permetria explicar de manera moderna i didàctica la història, a més de ser un motor d’activitat cultural.

Destinataris:

Els destinataris de la proposta són tots els ciutadans i ciutadanes del nostre municipi, així com els visitants d’altres municipis que podrien visitar el museu de Castellar.

Pressupost:

50.000 euros

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Més informació

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40