Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Fotograma del documental.
Fotograma del documental.

Divendres 12 de febrer de 2021

Projecció

"Advocate"

DocsBarcelona del Mes

Documental

Versió original subtitulada en català

Qualificació: recomanada per a majors de 12 anys

Any: 2019

Durada: 108 min

País: Israel, Canadà i Suïssa

Direcció: Rachel Leah Jones i Philippe Bellaiche

Sinopsi: Jueva i advocada, Lea Tsemel és un terratrèmol de l’advocacia a Israel, especialitzada en la defensa de presoners polítics palestins, i es considera una “optimista dona enfadada”. Sense pèls a la llengua, accepta representar acusats palestins hagin o no comès delictes sota la revolucionària idea i forta convicció que la repressió que pateixen justifica la seva lluita per alliberar-se.

Un seguiment exhaustiu durant la preparació de les defenses de dos casos concrets, el d’Ahmad, un nen de 13 anys acusat de participar en l’apunyalament d’un noi israelià, i el d’Israa Jaabis, acusada pels oficials israelians d’un intent frustrat d’atemptat suïcida, ens apropa a la inclassificable i excepcional personalitat de la protagonista. Amb una energia inesgotable, porta més de cinc dècades intentant canviar i fer entendre a l’opinió pública que l’estat d’ocupació i la repressió que pateixen els palestins per part del govern d’Israel són també culpables d’aquesta violència.

Defensora dels drets humans, afirma que els israelians són còmplices i que no tenen cap dret a dir als palestins com han de lluitar... Una història indispensable des d’on Lea Tsemel ens envia un prec i un missatge poderós: “hauríeu d’entendre’m, perquè soc el futur”.

CRÍTIQUES

“Aquest documental fa un retrat de l’advocada israeliana de drets humans Lea Tsemel i ho aconsegueix de manera sorprenent i personal”.

Keith Uhlich: Hollywood Reporter

Advocate examina Tsemel des de diverses perspectives, aprofundint en la seva història, la seva família i el seu dia a dia”.

Kenneth Turan: Los Angeles Times

Horari | 20:00

Destinataris | Públic general

Organitza | Club Cinema Castellar Vallès, L'Aula d'Extensió Universitària per a gent gran i Cal Gorina

Programa | Cinema a Castellar

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40