Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut

Continguts

+Castellar que mai

Castellar del Vallès, com la resta del país i del món, ha patit en el darrer any els efectes d’una pandèmia que ha afectat la salut de la ciutadania però també l’economia i molts dels hàbits de relació que estaven consolidats.

En aquest context, l’Ajuntament mobilitzarà aquest 2021 un total de 10.400.000 euros de despesa extraordinària amb l’objectiu de donar resposta a les noves necessitats econòmiques i socials generades per la crisi del coronavirus.

L’Ajuntament ha fet un esforç d’estalvi molt important els darrers anys. Aprofitant la flexibilització del límit de despesa per part de l’Estat i de les institucions europees, el consistori podrà fer servir els romanents acumulats en anteriors exercicis.

D’aquesta manera, el pressupost municipal ha crescut un 42%, i ha passat de 24 a 34 milions d’euros. Per tant, el consistori disposarà de la quantitat més gran de recursos de la seva història, que es posarà al servei d’un pla d’actuació que s’ha batejat amb el nom de “+Castellar que mai”.

Aquesta iniciativa contempla ajudes directes a les persones i col·lectius més vulnerables, subvencions a les empreses i comerços que ho han passat més malament... i també inversions que ajudin a modernitzar instal·lacions, fer més accessibles els carrers i places, contribuir a la lluita pel canvi climàtic i a la transició ecològica.... Actuacions que han de permetre la reactivació econòmica en benefici de la col·lectivitat.

Finançament

  • Despesa extraordinària del pressupost 2021: 10,4 M€
  • Incorporació dels romanents d’exercicis anteriors: 9,5 M€
  • Augment en la participació dels tributs de l’Estat: 0,3 M€
  • Altres administracions*: 0,6 M€

*La despesa extraordinària a Castellar es podria ampliar amb els diners procedents dels fons europeus Next Generation per als projectes de millora del riu Ripoll i de la resolució de la propera convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat. També cal tenir present la inversió que l’Institut Català del Sòl durà a terme a l’antiga Playtex per construir els primers 100 habitatges protegits d’aquest sector.

+Social que mai

S’afronten les necessitats socials en el context de pandèmia: habitatge, ocupació, salut emocional, infància i adolescència, joventut, gent gran...

+Solidari que mai

L’objectiu és contrarestar els efectes de la crisi sanitària en els col·lectius més vulnerables. S’incrementen les partides de subvencions a entitats socials.

+Ecològic que mai

S’aposta per preservar un entorn natural privilegiat i per lluitar contra el canvi climàtic amb la promoció de les energies netes.

+ Accessible que mai

El pla inclou  la reforma de carrers del nucli urbà i urbanitzacions per tal de promoure una vila més accessible i amigable per a la ciutadania.

+ Actiu que mai

El suport al comerç i a la restauració per estimular el consum i l’acompanyament a les empreses, claus de la reactivació econòmica. 

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40