Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Castellar registra un descens continuat del consum d'aigua de les instal·lacions de reg i els edificis municipals
Castellar registra un descens continuat del consum d’aigua de les instal·lacions de reg i els edificis municipals

Castellar registra un descens continuat del consum d’aigua de les instal·lacions de reg i els edificis municipals

Dimarts 8 de febrer de 2011

Malgrat l’increment de superfícies experimentat en els darrers vuit anys, els registres de consum d’aigua de l’any 2010 van batre un rècord a la baixa

L’aplicació de mesures d’estalvi i la millora de les instal·lacions de subministrament són les principals causes que expliquen el descens significatiu en els darrers anys del consum d’aigua potable en les instal·lacions de reg i els edificis municipals, malgrat el notable increment de superfícies. Les dades per metre cúbic i dia registrades l’any passat van ser les més baixes des que el 2003 la Regidoria de Via Pública va iniciar l’anotació dels consums anuals.

En relació amb el reg de zones verdes, el 2010 es van consumir 45.727 m3 d’aigua, un 3,4% inferior a l’any anterior i un 29% menys respecte l’any 2003. El consum actual es troba situat en 0,54 litres per metre quadrat de zona verda al dia, una xifra que es troba dins els límits aconsellables fixats entre 0,50 i 2 litres per metre quadrat al dia.

La superfície regada en l’actualitat és de 233.000 metres quadrats, 90.000 metres quadrats més respecte l’any 2003. La majoria de subministres han rebaixat el seu consum gràcies a l’execució de mesures com ara la implantació del reg gota a gota, la racionalització dels períodes de reg, el bon manteniment de les instal·lacions o la reacció àgil davant les fuites.

Per als propers anys, les previsions apunten que el consum es podrà reduir encara més si s’adopten mesures com ara la utilització de més aigua de pous o aigües regenerades. En aquest sentit, l’any passat es va dur a terme la instal·lació d’una canonada d’aigua des del Molí d’en Busquets al Parc de Colobrers per tal de possibilitar quan sigui possible la pujada d’aigua regenerada de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals.

Consum d’edificis municipals

D’altra banda, el consum d’aigua potable als edificis municipals per aigua de boca, sanitaris i regs interiors es va situar l’any passat a 38.750 metres cúbics d’aigua, el que representa prop d’un 11% menys respecte l’any anterior. A més, suposa un 21% menys respecte el consum registrat l’any 2003.

Els equipaments municipals van assolir el 2010 una ràtio de 0,93 litres per metre quadrat i dia, el que suposa una reducció del 17,60 per cent respecte l’any anterior.

Val a dir que la superfície subministrada en l’actualitat és de 114.400 metres quadrats, 30.000 més respecte l’any 2003.

Dels 65 subministres actuals, 35 d’ells han estalviat aigua respecte l’any anterior. L’estalvi continuat experimentat en els darrers anys obeeix a motius diverses com ara la instal·lació de polsadors i airejadors a les aixetes, la instal·lació del reg gota a gota a les àrees verdes dels equipaments o a la gestió adient del manteniment de les instal·lacions.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40