Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de les reformes del Casal de la plaça Major
Imatge de les reformes del Casal de la plaça Major

El Casal de la plaça Major reobre a la ciutadania després de finalitzar els treballs de remodelació integral de l’edifici

Dimecres 9 de novembre de 2022

Aquest dissabte, 12 de novembre, de 10 a 13 hores, tindrà lloc una jornada de portes obertes a l’equipament, que compta amb espais per a gent gran i d’atenció a la diversitat funcional

A partir de dilluns, 14 de novembre, el Casal de la plaça Major estarà obert de dilluns a diumenge, de 10 a 13 h i de 15 a 19 h

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha organitzat aquest dissabte, 12 de novembre, de 10 a 13 hores, una jornada de portes obertes adreçada a la ciutadania al Casal de la plaça Major, una vegada finalitzades les obres de remodelació integral d’aquest equipament municipal. L’espai, de 500 metres quadrats, compta amb el casal de gent gran i l’Espai d’Atenció a la Diversitat Funcional i s’ha reformat per adequar-lo a les necessitats de les persones usuàries.

Amb la modificació de la distribució de l’edifici, es disposarà de sales més grans per a la realització d’activitats. Entre d’altres, l’equipament compta amb una sala polivalent principal destinada a la gent gran,  amb servei de consergeria, cafeteria i cuina; dues sales específiques per a l’Espai d’Atenció a la Diversitat Funcional; i dues aules taller que es podran utilitzar de manera flexible des de diferents col·lectius com ara gent gran, persones amb diversitat funcional i familiars i usuaris del programa de Prescripció Social.

Un altre aspecte destacat de la intervenció és la millora de la integració de l’equipament amb l’espai exterior. El porxo de la façana disposa d’un tancament practicable i funciona com una galeria annexa que complementa els espais interiors i que es podrà obrir a l’estiu. D’aquesta manera complirà una funció bioclimàtica: hi haurà plantes, mobiliari semiexterior i molta llum. Així, quan l’equipament no s’utilitzi, el porxo quedarà tancat, la qual cosa evitarà els usos incívics. D’altra banda, el pati interior també s’ha obert i connecta, mitjançant una rampa, amb la terrassa habilitada a la coberta del local del Centre Excursionista.

La intervenció ha possibilitat l’adaptació de les dependències en matèria d’accessibilitat, incloent serveis sanitaris adaptats, i la renovació de l’enllumenat, paviment, tancaments i mobiliari.

L’equipament s’ha preparat perquè en un futur també pugui augmentar en una planta pis si és necessari. En una altra fase també es podrà plantejar l’arranjament de l’espai soterrani que havia funcionat com a piscina a finals dels anys 30.

Els treballs han suposat una inversió d’uns 300.000 euros i han anat a càrrec de Construcciones Fertres, SL.

A partir de dilluns, 14 de novembre, el Casal de la plaça Major estarà obert de dilluns a diumenge, de 10 a 13 h i de 15 a 19 h.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40