Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'una jornada electoral anterior.
Imatge d'una jornada electoral anterior.

19.609 persones podran exercir el dret a vot a les eleccions municipals de diumenge 28 de maig

Dimecres 24 de maig de 2023

El mapa electoral es distribueix en 10 col·legis, 14 seccions i 25 meses electorals

Un total de 19.609 castellarencs i castellarenques estan convocats aquest diumenge, 28 de maig, a les eleccions municipals per escollir els seus representants al consistori. El cens consta de 19.585 electors de nacionalitat espanyola i 24 de nacionalitat estrangera. El nombre de ciutadans i ciutadanes que podran exercir el seu dret a vot ha augmentat en 681 persones respecte les darreres eleccions celebrades, les del Parlament de Catalunya de 2021, i en 1.077 persones respecte els darrers comicis municipals del 2019.

La jornada electoral es viurà en un total de 10 col·legis, on es distribuiran 14 seccions i 25 meses electorals. Respecte les darreres eleccions celebrades, que es van fer en el context de la pandèmia de la COVID-19, canviarà la ubicació d’algunes seccions i meses electorals, de manera que quedaran distribuïdes de la següent manera:

Secció 1: estarà ubicada al local del PIPAD, a l’Espai d’Atenció a la Diversitat Funcional situat al mateix edifici del Casal de Gent Gran de la plaça Major.

Secció: 2: estarà ubicada al Casal de Gent Gran de la plaça Major.

Seccions 3 i 4: estaran ubicades a l’escola Emili Carles-Tolrà.

Seccions 5 i 9: estarà ubicades a l’escola Joan Blanquer.

Secció 6: estarà ubicada a la Sala Blava de l’Espai Tolrà.

Seccions 7 i 13: estaran ubicades a l’Espai Firal de l’Espai Tolrà.

Seccions 8 i 14: estaran ubicades a El Mirador.

Secció 10: estarà ubicada a l’escola Mestre Pla.

Secció 11: estarà ubicada a l’antiga escola de Sant Feliu del Racó.

Secció 12: estarà ubicada a la Sala Polivalent de l’Espai Tolrà.

Els col·legis electorals obriran les seves portes de 9 del matí a 8 del vespre, de forma ininterrompuda. Els membres de la mesa, però, s’hauran de presentar al col·legi a les 8.00 hores, per tal de constituir-la formalment. L’electorat s’haurà d’identificar amb el DNI, el passaport o el carnet de conduir amb fotografia (vàlid també mitjançant l’aplicació miDGT). També serà vàlida la targeta de residència, en el cas de ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea que en tinguin, i la targeta d’identitat, si es tracta de persones estrangeres nacionals de països amb què Espanya hagi subscrit un tractat de reciprocitat per al reconeixement del dret de sufragi a les eleccions locals.

Aquests documents poden ser espanyols o emesos pel país d’origen, sempre que incloguin la fotografia de la persona titular. Han de ser originals (no valen les fotocòpies) i es poden utilitzar igualment si estan caducats.

En aquesta ocasió són vuit les candidatures que es presenten a les eleccions municipals que es disputaran un total de 21 places de regidor/a (la quantitat establerta legalment per als municipis d’entre 20.000 i 50.000 habitants). Podeu consultar les candidatures proclamades clicant aquí.

Seguiment dels resultats a temps real a través de les xarxes socials i als portals web www.castellarvalles.cat i www.lactual.cat

El seguiment de la nit electoral a Castellar també es podrà fer en temps real a través de les xarxes socials de Fem Castellar i L’Actual, de la pàgina web municipal www.castellarvalles.cat i del portal informatiu www.lactual.cat. L’emissora municipal, Ràdio Castellar, també realitzarà aquest diumenge una programació especial per fer seguiment dels resultats de les eleccions que començarà a les 20 hores i que inclourà connexions a les seus dels diferents partits polítics.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40