Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Comerç, mercat i consum

Rebaixes

Fer rebaixes és una decisió de cada comerciant; fins i tot la durada (mínima d’una setmana i màxima de dos mesos). Diferencieu les vendes en Rebaixes d’altres tipus de vendes a preus inferiors als habituals com ara les vendes en liquidació (pel tancament o canvi d’orientació del negoci), les vendes de saldos (per tractar-se d’articles passats de moda o deteriorats) i les ofertes (per tal de promocionar un producte).

Requisits dels productes o serveis rebaixats:

  • Els productes rebaixats han de mostrar el preu original, juntament amb el preu rebaixat, o bé el percentatge de la rebaixa.
  • No es poden vendre com a productes rebaixats els deteriorats, els de baixa qualitat o els adquirits expressament per a aquesta finalitat.
  • A més, els productes que es venen en períodes de rebaixes han d'haver estat a la venda anteriorment a l'inici de les rebaixes.

Temporada de rebaixes:

L'època de rebaixes està establerta en un màxim de dues temporades anuals. A Catalunya aquests períodes són:

  • Període estacional d'hivern: del 7 de gener al 6 de març, ambdós inclosos.
  • Període estacional d'estiu: de l'1 de juliol al 31 agost, ambdós inclosos.

Condicions de venda:

Un cop anunciada al públic la venda en rebaixes d’un determinat producte per a una temporada determinada, l’establiment ha de disposar d’un nombre suficient de productes idèntics a l’ofert per tal de vendre’ls en les mateixes condicions anunciades. Aquest estoc serà proporcional a la durada de la venda en rebaixes i a la publicitat feta.

Durant el període de rebaixes, l'establiment ha de seguir mantenint les mateixes condicions de venda que durant la resta de l'any. Així, si habitualment accepta targetes de crèdit, també n'ha d'acceptar en períodes de rebaixes.

Si l'establiment fa un val de compra durant les rebaixes, l'ha de fer pel preu realment pagat pel producte.

Per qualsevol dubte o aclariment podeu posar-vos en contacte amb l’Àrea de Comerç de l’Ajuntament de Castellar del Vallès al telèfon 93 714 40 40.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40