Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Un moment de la jornada pràctica que va tenir lloc diumenge 21 d'abril de 2013
Un moment de la jornada pràctica que va tenir lloc diumenge 21 d'abril de 2013

120 membres d’ADF del Vallès Occidental participen en unes jornades teòriques i pràctiques al Parc de Bombers

Dilluns 22 d'abril de 2013

Un total de 120 voluntaris de les ADF de tot el Vallès Occidental (Castellar del Vallès, Sentmenat, Castellbisbal, Sant Llorenç Savall, Vacarisses, Sabadell, Terrassa, Viladecavalls, Matadepera, Sant Cugat del Vallès i Rellinars) van participar el cap de setmana passat en unes jornades teòriques i pràctiques que van tenir lloc al Parc de Bombers de Castellar.

La proposta, organitzada per l’Agrupació de Defensa Forestal de la vila i la federació d’ADF del Vallès Occidental, va començar dissabte amb la jornada teòrica que es va celebrar de 9 a 13 hores i de 15 a 19 hores i que va comptar amb la visita de l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez. Durant tot el dia, els voluntaris van assistir a diverses xerrades sobre cartografia, primers auxilis i estructura legal i de funcionament de l’ADF, entre d’altres aspectes, estructurats en diferents tallers de dues hores de durada cadascun.

L’endemà, diumenge 21 d’abril, es va dur a terme segona la jornada, entre les 9 i les 14 hores, que tenia per objectiu posar en pràctica els coneixements adquirits durant els tallers de dissabte i realitzar altres exercicis com per exemple l’estesa i recollida de mànegues, aspiració amb motobomba, i proves cartogràfiques.

Les jornades teòriques i pràctiques d’ADF del Vallès Occidental es completaran diumenge vinent, dia 28 d’abril, amb un simulacre de foc forestal que s’ha programat de 10 a 13 hores en la zona situada entre Castellar Vell i la depuradora. Per dur a terme el simulacre s’activaran tots els voluntaris de les ADF que han estat presents al Parc de Bombers aquest cap de setmana, que hauran d’actuar sobre diferents conats de foc reflectint en la seva tasca els coneixements que han rebut.

Cal tenir en compte que, durant les hores de pràctica del simulacre es posarà un control d’accés a les pistes forestals de la zona.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40