Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Fotograma de la pel·lícula.
Fotograma de la pel·lícula.
Diumenge 20 de gener
Cinema

"El fotógrafo de Mauthausen"

Cicle Gaudí

Versió original (castellà)
Any: 2018
Durada: 110 min
Gènere: Thriller
País: Espanya
Direcció: Mar Targarona
Repartiment: Mario Casas, Richard van Weyden, Alain Hernández, Adrià Salazar, Stefan Weinert, Macarena Gómez, Frank Feys, Rubén Yuste, Eduard Buch, Efrain Anglès, Luka Peros, Igor Szpakowski, Marc Rodríguez, Joan Negrié, Roger Vilá

Sinopsi: Amb l'ajuda d'un grup de presoners espanyols que lideren l'organització clandestina del camp de concentració de Mauthausen, Francesc Boix, un pres que treballa al laboratori fotogràfic, arrisca la seva vida en planejar l'evasió d'uns negatius que demostraran al món les atrocitats comeses pels nazis. Milers d'imatges que mostren des de dins tota la crueltat d'un sistema pervers. Les fotografies que van aconseguir salvar Boix i els seus companys van ser determinants per condemnar alts càrrecs nazis als judicis de Nuremberg el 1946. Boix va ser l'únic espanyol que hi va assistir com a testimoni.

Premis: 4 nominacions als Premis Goya, inclosa millor direcció de producció

CRÍTIQUES

“Directa i efectiva, el que s’explica a la pantalla és tan summament intens que aconsegueix emocionar el cor més dur. Per fi una pel·lícula de ficció sobre un gran heroi espanyol (...)”.
Rubén Romero: Cinemanía

“No és una superproducció, els seus mitjans són bastant limitats, però això no és obstacle per aconseguir una crònica digna, quelcom de què no em desentenc de principi a fi, em provoca desassossec i tendresa en algun moment”.
Carlos Boyero: El País


Horari | 18:45
Destinataris | Públic general
Organitza | Club Cinema Castellar Vallès
Programa | Cinema a Castellar i diumenge d'estrena

  • Envia
  • Comparteix
Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40