Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Fotograma de la pel·lícula.
Fotograma de la pel·lícula.
Dissabte 16 de març de 2019
Cinema

"Un día más con vida"

Any: 2018
Durada: 86 min
País: Polònia, Espanya
Gènere: Animació. Drama
Direcció: Raúl de la Fuente, Damian Nenow
Repartiment: Animació, Miroslaw Haniszewski, Vergil J. Smith, Tomasz Zietek, Olga Boladz, Rafal Fudalej, Pawel Paczesny, Jakub Kamienski
Premis (2018): millor film pel·lícula d’animació als Premis del Cine Europeu i als Premis Goya, premi del públic al Festival de San Sebastián
Pel·lícula basada en el llibre de Ryszard Kapuscinski

VO subtitulada en castellà

Sinopsi: Kapuscinski és un reporter polonès, idealista i amics de les causes perdudes. El 1975 viatja a Angla, l’últim camp de batalla de la guerra freda, un lloc on la salutació equivocada pot causar la mort. El país africà i les persones que coneix a la seva inoblidable aventura, com la carismàtica guerrillera Carlota, el canviaran per sempre. El viatge suïcida al cor de les tenebres va transformar el periodista en escriptor.

Un día más con vida és un híbrid en què 60 minuts d’animació a l’estil de les novel·les gràfiques s’entrellacen amb 20 minuts de metratge d’imatge real.

Els directors: Raúl de la Fuente i Damian Nenow

El 2015, l’obra Minerita, deRaúl de la Fuente, va ser semifinalista als Oscar com a candidata a millor curtmetratge documental. El 2014, la pel·lícula va guanyar el premi Goya. Minerita s’ha projectat a més 140 festivals de cinema i ha guanyat 45 premis internacionals. El seu primer llargmetratge, Nömadak TX, va ser el documental espanyol més premiat el 2007 (17 premis i més de 150 seleccions a festivals cinematogràfics). Com el protagonista d’Un día más con vida, de la Fuente ha viatjat al voltant del món a la recerca d’històries, i ha dirigit pel·lícules a la Índia, Sierra Leona, Angola, Venezuela, Cuba, Equador, Rússia, Polònia, Regne Unit o Moçambic.

Damian Nenow es va unir a Platige Image el 2005, i es va graduar a l’Escola Nacional de Cine de Lodz. Allà va dirigir els curtmetratges d’animació The Aim (2005), The Great Escape (2006) i Paths of Hate (2010), que es va projectar a més de 90 festivals cinematogràfics i va aconseguir 25 premis i distincions. El 2011 va dirigir City of Ruins, un documental animat encarregat pel Museo del Levantamiento. El 2013 va dirigir el comercial Hunger is a Tyrant, comissionat pel Reto del Hambre Cero de les Nacions Unides. A Un día más con vida és, sobretot, responsable de dirigir-ne l’animació 3D.


Horari | 19:30
Destinataris | Públic general
Organitza | Comissió BRAM!
Programa | BRAM! Mostra de Cinema. Edició 2019 i cinema a Castellar

  • Envia
  • Comparteix
Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40