Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Fotograma de la pel·lícula.
Fotograma de la pel·lícula.

Dissabte 8 de febrer de 2020

Cinema

"El Pilar. Resistència cinematogràfica. Filmmakers clandestins (1960-1978)"

Finestra oberta

Amb l’assistència de la directora, Esther Cases

VOC

Any: 2019

Durada: 60 min

País: Catalunya - Espanya

Gènere: Documental

Direcció: Esther Cases

Sinopsi: “Fiestas del Pilar” era el nom de l’etiqueta que identificava una llauna de pel·lícula conservada al laboratori Fotofilm de Barcelona durant els anys setanta. En realitat es tractava d’un títol fals, inventat per tal de protegir el que contenia: un film clandestí. No era l’única, n’hi havia moltes més. Gairebé cinquanta anys després, alguns dels seus autors expliquen la història d’aquestes pel.lícules. El documental posa el focus en una obra cinematogràfica de contestació política i estètica underground, desenvolupada dins d’una experiència de ‘cinema total’, que va construir un mapa d’imatges fonamental dels processos d’irrupció política i ressignificació social durant la transició espanyola.

Projecció prèvia a la inauguració de l'exposició "Cineclubisme: El públic s'organitza", de la Filmotteca de Catalunya i la Federació Catalana de Cineclubs.

La directora: Esther Cases

Llicenciada en periodisme i màster en desenvolupament de guió, Esther Cases es va formar en producció i coproducció de ficció i documental a l'Institut National de l'Audiovisuel de París. El Pilar suposa el seu primer treball en la direcció i en la crònica documental a partir d’una recerca universitària prèvia en el camp de cinema, imaginari i pensament. Treballa com a guionista i productora cinematogràfica i també com a docent i experta independent per a diversos organismes públics locals i internacionals en desenvolupament de guió i producció audiovisual. Al llarg de la seva carrera ha signat col·laboracions en l'escriptura amb autors literaris com Eduardo Mendoza, Olivier Rolin, Manuel Vázquez Montalbán o Miquel Pairolí, entre d'altres. També ha treballat amb directors tan diversos com Mario Camus, Enrique Urbizu, Silvia Quer, Jesús Garay, Angelo Longoni, Jo Baier o Dario Argento en films per a la gran pantalla i sèries de ficció. Els seus guions i coproduccions com La ciutat dels prodigis, La princesa del polígon, Caravaggio; Carles, príncep de Viana, I Vicerè o Do you like Hitchcock s'han estrenat en diversos festivals internacionals i han recollit diverses nominacions i guardons.

Horari | 17:00

Destinataris | Públic general

Organitza | Comissió BRAM!

Programa | BRAM! Mostra de Cinema. Edició 2020 i cinema a Castellar

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40