Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Platea del cinema Califòrnia.
Platea del cinema Califòrnia.

Del 8 de febrer al 15 de febrer de 2020

Cinema

Visites guiades: Les antigues sales de cinema de Castellar + exposicions BRAM! + vermut

Dissabte 8 de febrer

Les antigues sales de cinema de Castellar + exposició "Cineclubisme: El públic s'organitza" + vermut

Durada: 2 hores

El Club Cinema Castellar Vallès, amb la col·laboració del Centre d’Estudis de Castellar – Arxiu d’Història, proposa un itinerari guiat pel centre urbà passant pels llocs on hi havia hagut sales de cinema a la vila: Cal Tort, La Rabassada, el Cafè Cinema Mundial, el Cinema Excelsior, el Centre Parroquial, l’Ateneu, el Cinema Califòrnia. Durant tota la ruta es mostraran fotos antigues dels espais i programes de cinema.

L’itinerari acabarà a l’exposició d’El Mirador “Cineclubisme: El públic s’organitza”,  amb una visita a càrrec del comissari Juan Manuel Garcia Ferrer. La mostra, impulsada per la Filmoteca de Catalunya i la Federació Catalana de Cineclubs, posa en relleu la tasca dels cineclubs a l’hora de difondre la cultura cinematogràfica arreu del territori català.

En acabar la visita se servirà un petit aperitiu.

Places exhaurides.

Dissabte 15 de febrer

Les antigues sales de cinema de Castellar + exposicions "Pessebres de pel·lícula" i "Viatge a l'interior d'una pel·lícula" + vermut

Durada: 2 hores

El Club Cinema Castellar Vallès, amb la col·laboració del Centre d’Estudis de Castellar – Arxiu d’Història, proposa una visita guiada pel centre urbà passant pels llocs on hi havia hagut sales de cinema a la vila: Cal Tort, La Rabassada, el Cafè Cinema Mundial, el Cinema Excelsior, el Centre Parroquial, l’Ateneu, el Cinema Califòrnia. Durant tota la ruta es mostraran fotos antigues dels espais i programes de cinema.

L’itinerari acabarà a l’exposició del Grup Pessebrista de Castellar del Vallès (c. Dr. Pujol, 26) enguany dedicada al setè art. Podreu conèixer de primera mà com s’han fet els diorames que recreen, acompanyant cada tema bíblic, una escena o una ambientació de pel·lícules conegudes que van des del cinema mut i en blanc i negre fins a l’època actual. També es podrà visitar l’exposició annexa del CCCV que explica el procés de creació cinematogràfica i conté diversos elements dedicats a La plaça del Diamant de Francesc Betriu (Gaudí d’Honor 2020) com una exposició de fotografies del rodatge, o un dels decorats del film. La mostra es completa amb altres materials de pel·lícules i sèries de Pere Portabella, Vicente Aranda i Anna R. Costa, així com una col·lecció de diferents objectes vinculats a la tasca de muntatge cedits per Teresa Font i Anastasi Rinos.

En acabar la visita se servirà un petit aperitiu.

Clica aquí per apuntar-te a la visita.

Horari | Dissabtes 8 i 15 de febrer, 11 h

Preu | Gratuït. Places limitades

Destinataris | Públic general

Organitza | Comissió BRAM!

Lloc | Inici: pl. del Mercat (davant de l'Auditori)

Programa | BRAM! Mostra de Cinema. Edició 2020

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40