Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Fotograma de la pel·lícula.
Fotograma de la pel·lícula.

Dijous 13 de febrer de 2020

Cinema

"La trinchera infinita"

Amb l'assistència del director, Jon Garaño

VOE

Any: 2019

Durada: 147 min

País: Espanya

Gènere: Drama

Direcció: Jon Garaño, Aitor Arregi, José Mari Goenaga

Repartiment: Antonio de la Torre, Belén Cuesta, Vicente Vergara, José Manuel Poga, Emilio Palacios, José María del Castillo, Carlos Bernardino

Premis: 4 premis al Festival de San Sebastián (incloent la Concha de Plata a la millor direcció i el Premi del Jurat al millor guió) i premis Goya a millor actriu protagonista (Belén Cuesta) i millor so

Sinopsi: L'Higinio i la Rosa s'han casat fa pocs mesos quan esclata la Guerra Civil i la vida d'ell passa a estar seriosament amenaçada. Amb l’ajuda de la seva dona decidirà utilitzar un forat cavat a casa seva com a amagatall provisional. La por a les possibles represàlies, així com l'amor que senten l'un per l'altre, els condemnarà a una reclusió que durarà més de 30 anys.

Els directors: Jon Garaño, Aitor Arregi i José Mari Goenaga

La Trinchera Infinita és la primera pel·lícula dirigida a tres bandes pel trio "Arregi-Garaño-Goenaga", que, no obstant això, fa gairebé 20 anys treballant junts des de la seva productora Moriarti.

El seu film anterior, Handia, guanyador del Premi Especial del Jurat en la 65a edició del Festival de San Sebastián i de 10 premis Goya, va ser dirigida per Arregi i Garaño, mentre que les seves dues primeres pel·lícules de ficció, Loreak (candidata espanyola als Oscar) i 80 egunean (guardonada amb més de 30 premis internacionals) van ser dirigides per Garaño i Goenaga. Abans d’aquests metratges, Arregi i Goenaga van codirigir el documental Lucio (nominat al Goya).

Crítiques:

"Pel·lícula notable i hipnòtica, claustrofòbica, angoixant, complexa, mai tediosa (...) tot respira autenticitat. I hi ha un tractament visual molt poderós (...) Aquest retrat de la por, l'assetjament i la supervivència mereix respecte i atenció".

Carlos Boyero: Diari El País

"Una pel·lícula sobre la guerra civil espanyola, i la consegüent postguerra, amb un plantejament diferent, inèdit. No és un film de trinxeres, ni de discussions ideològiques. És un relat decididament interior (...)".

Quim Casas: Diari El Periódico

Horari | 20:30

Preu | 5 €

Destinataris | Públic general

Organitza | Comissió BRAM!

Programa | BRAM! Mostra de Cinema. Edició 2020

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40