Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Bufanúvols
Bufanúvols

Diumenge 24 de maig de 2009

Música

Annúria

De la Companyia Bufanúvols

L'espectacle Annúria és fruit d'un treball de recerca a partir d'una estada de la companyia a la vall de Núria. Tots vam quedar captivats per les llegendes allí arrelades i vam decidir de preparar un conte musical que expliqués la vida d'en Gil i la història de la campana, l'olla i la creu.

El personatge central de la història és en Gil, nascut a Atenes a finals del S. VII. Un bon dia va decidir emprendre un llarg viatge per diferents indrets de la conca nord de la Mediterrània.

En passar pels Pirineus va queda enamorat de les altes muntanyes de la vall d'Annúria. Hi va trobar una cova, s'hi quedà a viure i encetà una estreta amistat amb els pastors del lloc. Els cridava amb la campana i compartien les farinetes de la gran olla que feia bullir. Tres anys més tard se n'anà cap a França i deixà els tres símbols de la vall -la campana, l'olla i la creu- amagats juntament amb una talla de fusta de Maria. Fins tres segles més tard no es va trobar l'amagatall, i des de llavors formen part del santuari. Avui dia, si anem a Núria, podem recordar la llegenda d'en Gil posant el cap dins de l'olla on feia les farinetes i tocant la campana com quan cridava els pastors.

Amb l'espectacle Annúria gaudirem de cançons i danses pròpies dels països per on va viatjar el nostre protagonista: Grècia, els Balcans, Itàlia, França i Catalunya.

 

Horari | 12:00

Preu | Entrada general: 6 euros; preu per a joves i majors de 65 anys: 3 euros

Destinataris | Públic general

Programa | Edició 2009

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40