Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Fotograma de la pel·lícula.
Fotograma de la pel·lícula.

Divendres 4 de setembre de 2020

Cinema

"La innocència"

VOC/VOE

Any: 2019

Durada: 92 min

País: Catalunya - Espanya

Gènere: Drama. Adolescència

Direcció: Lucía Alemany

Repartiment: Carmen Arrufat, Laia Marull, Sergi López, Joel Bosqued, Sonia Almarcha, Josh Climent, Bogdan Florin Guilescu, Lidia Moreno

Premis: Premi Gaudí a millor actriu secundària (Laia Marull) i 2 nominacions als premis Goya (actriu revelació -Carmen Arrufat- i cançó)

Sinopsi: La Lis és una adolescent que somia convertir-se en artista de circ i sortir del seu poble, tot i que sap que per aconseguir-ho s'haurà d'enfrontar als seus pares. És estiu i la Lis es passa el dia jugant pels carrers del poble amb les seves amigues i flirtejant amb el seu xicot uns anys més gran que ella. La manca d'intimitat i el xafardeig constant dels veïns obliguen la Lis a portar aquesta relació en secret. No vol que els seus pares se n'assabentin. Una relació que canviarà la seva vida per sempre.

La innocència és una pel·lícula liderada por dones, des de la direcció, el guió, la producció, la interpretació, el muntatge i fins al vestuari, el maquillatge i la perruqueria.

L’escenari rural, els habitants del poble i el costumisme mediterrani són el teló de fons d’aquesta història real, potent i captivadora. La improvisació d’actors naturals como la protagonista, Carmen Arrufat, i els ja experimentats como Sergi López i Laia Marull brilla por l’espontaneïtat de les seves interpretacions.

La directora: Lucía Alemany

Lucía Alemany va néixer el 1985 a Traiguera, un petit poble valencià. Als 18 anys es va mudar a Vic per començar la seva llicenciatura en Comunicació Audiovisual. El 2009 va començar a estudiar l'ESCAC (Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya), en l'especialitat de direcció. Durant els seus anys d'estudi allà, Alemany va centrar la seva atenció a com dirigir els actors en el seu registre més realista, recolzant-se en la improvisació com a motor principal de totes les seves pràctiques. D'aquesta incessant recerca de realisme neix el curtmetratge 14 anys i un dia (estrenat a la Seminci el 2015). Un any més tard, el 2016, Lucía va començar a escriure, al costat de Laia Soler Aragonés, el guió de La innocència. La història es filma el 2018 al seu poble natal i, tot i que no completament, comparteix trets autobiogràfics de la directora.

Crítiques:

"La directora fa progressar bé cadascuna de les situacions, sense tensar la corda més del compte perquè les coses sorgeixin de forma natural, apuntalant-ho en la bona feina de tot el repartiment".

Quim Casas: Diari El Periódico

"Un debut amb personalitat. (...) un devessall de vida capturada (...) Li passa allò que a tants debuts merescudament celebrats: la veritat és en ells transparent. És una alegria que sigui així".

Toni Vall: Cinemanía

Horari | 21:30

Destinataris | Públic general

Organitza | Ajuntament (Regidoria de Cultura) i Club Cinema Castellar Vallès

Lloc | Pl. d'El Mirador

Programa | Cinema a la fresca

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40