Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Fragment del cartell promocional del documental.
Fragment del cartell promocional del documental.

Divendres 25 de setembre de 2020

Projecció

DocsBarcelona del mes: "Honeyland"

Any: 2019

Durada: 85 min

País: Macedònia

Direcció: Tamara Kotevska i Ljubomir Stefanov

Versió original subtitulada en català

Sinopsi: En una regió remota i muntanyosa dels Balcans, l'Hatidze Muratova viu amb la seva mare malalta en un poblet sense carreteres, ni electricitat ni aigua corrent. Ella es dedica a criar colònies d'abelles en uns cistells fets a mà que deixa amagats entre les roques. Gràcies a un ritual secret, el preuat líquid que produeixen no s'esgota mai.

Sense protecció ni ajuda, és capaç d'amansar-les per poder extreure'n la mel i vendre-la a la ciutat més propera. L'arribada d'una família nòmada amb la seva furgoneta tronada, set fills inquiets i un ramat de bestiar sembla destorbar la pau de l'Hatidze i de les seves abelles. En un primer moment, els rep amb els braços oberts, oferint-los el seu afecte, el seu brandi i els seus consells d'apicultura. Però no passa gaire temps abans que en Hussein, el patriarca de la família nòmada, vegi l'oportunitat de posar en pràctica els seus interessos comercials amb la mel per poder alimentar els seus infants.

Tot i que l'arribada de la família proporciona companyia i alleujament a la soledat de l'Hatidze, també provoca un sotrac en l'ordre natural de la zona i es converteix en una amenaça per als seus mitjans de supervivència. Un retrat colpidor sobre la desaparició d'una forma de vida, que alhora evidencia el fràgil equilibri entre humanitat i naturalesa a través de la mirada d'una dona resilient i extraordinària.

Horari | 21:00

Destinataris | Públic general

Organitza | L'Aula d'Extensió Universitària per a gent gran, Club Cinema Castellar Vallès i Cal Gorina

Programa | Cinema a Castellar

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40