Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Imatge d'un moment de la cavalcada de Reis de 2023.
Imatge d'un moment de la cavalcada de Reis de 2023.

Divendres 5 de gener

Proposta

Cavalcada de Reis

Melcior, Gaspar i Baltasar recorreran els carrers de Castellar la vigília del 6 de gener de la mà del Grup Il·lusió, que enguany celebra els seus 50 anys, amb la cavalcada més gran organitzada fins ara.

Per celebrar aquest aniversari, la cavalcada comptarà amb un total de dotze carrosses. La comitiva reial estarà formada pels Reis d’Orient, les Ambaixadores, patges reials i un gran pastís commemoratiu de les 50 espelmes que bufarà el Grup Il·lusió. A més, hi haurà la CuCo, la Cura Cors de Castellar, acompanyada per una comparsa, i també hi podrem veure els soldats del Pessebre Vivent de Sant Feliu del Racó. Una altra de les novetats serà la incorporació d’un trenet que portarà els infants de la colla castellera de Castellar, una comparsa de fades de l’Associació Dona’t Espai i l’acompanyament de la batucada dels Atabalats de l’escola Sant Esteve, les tabaleres dels diables de l’Esbart Teatral, les Majorettes i la Banda de Cornetas i Tambors. Enguany les carboneres oferiran els caramels en petites bosses als infants que segueixin la comitiva reial.

La cavalcada començarà l’itinerari al carrer de Portugal a les sis de la tarda i inclourà un tram a la plaça de Cal Calissó que es farà en silenci, com a mesura inclusiva que permeti integrar a la festa els adults i infants amb dificultats per gestionar els ambients sorollosos i les aglomeracions.

Un dels moments de més expectació serà el de l’adoració al Pessebre Vivent de Colònies i Esplai Xiribec, que enguany arriba a la 36a edició, un cop els Reis arribin a la zona esglaonada del passeig de la plaça Major (a les 20 h aproximadament). La cavalcada finalitzarà a la plaça d’El Mirador amb l’entrega de les claus de totes les llars de Castellar a Melcior, Gaspar i Baltasar. L’acte comptarà amb un intèrpret de llengua de signes i un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda i diversitat funcional.

Recorregut: c. de Portugal, c. de Suïssa, c. de Barcelona, av. de Sant Esteve, c. de Sant Pere d’Ullastre, pg. de Tolrà, c. del General Boadella, c. Major, pl. de Cal Calissó, ctra. de Sentmenat, pg. de Tolrà, adoració al Pessebre Vivent de Colònies i Esplai Xiribec a la zona esglaonada del pg. de la pl. Major i recepció institucional a la pl. d’El Mirador (en cas d’obres al c. de Barcelona es comunicarà un recorregut alternatiu).

Hi col·laboren: ADF, AMPA CEIP Mestre Pla, Associació Dona’t Espai, els Atabalats de l’escola Sant Esteve, la Banda i Majorettes, Bombers Voluntaris de Castellar,  Castellers de Castellar,  Colònies i Esplai Xiribec, Espaiart, Hoquei Club Castellar, Pessebre Vivent de Sant Feliu del Racó, les tabaleres dels diables de l’Esbart Teatral i SERNA.

 

Horari | 18:00

Destinataris | Infància i públic general

Organitza | Grup Il·lusió i Ajuntament

Lloc | Inici des del c. de Portugal

Programa | Cicle Nadalenc 2023

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40