Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Fotograma de "La zona de interés"

Divendres 1 de març

Cinema

"La zona de interés"

Clica aquí per comprar entrades

Versió original subtitulada en castellà

Any: 2023

Durada: 106 min

País: Regne Unit

Gènere: Drama

Direcció: Jonathan Glazer

Repartiment: Sandra Hüller, Christian Friedel, Ralph Herforth, Max Beck, Marie Rosa Tietjen, Sascha Maaz

Qualificació: no recomanada per a menors de 12 anys

Premis (2024)

Premis Oscar, 5 nominacions: millor pel·lícula, millor direcció (Jonathan Glazer), millor pel·lícula internacional, millor guió adaptat i millor so

Globus d’Or, 3 nominacions: millor pel·lícula drama, millor banda sonora original (Mica Levi) i millor pel·lícula de parla no anglesa

Premis BAFTA: guanyadora del premi a millor film britànic, a millor pel·lícula de parla no anglesa i a millor so, i 6 nominacions més incloent-hi millor direcció (Jonathan Glazer) i millor guió adaptat.

Festival de Canes (2023): nominada a la Palma d’Or a millor pel·lícula i guanyadora del Gran Premi del Jurat

Sinopsi

El comandant d'Auschwitz Rudolf Höss i la seva esposa Hedwig s'esforcen a construir una vida de somni per a la seva família en una casa amb jardí a prop del camp de concentració.

Crítiques

"Pel·lícula impertinent, en el sentit d'atrevida (...). Provoca sentiments desagradables amb escenes agradables (...) que et situen encara més a prop de l'humor sense gràcia que del sentiment angoixant."

Oti Rodríguez Marchante: Diario ABC

"És una de les pel·lícules més prosaiques que existeix sobre l'Holocaust; no hi ha rastre visual de la violència o patiment en el seu metratge. Així mateix, sens dubte, és una de les més angoixants i aterridores."

Nando Salvá: Diario El Periódico

"Els protagonistes es mouen entre subtils picats i contrapicats en la distància. No hi ha trama. Tampoc hi ha melodrames. No hi ha salvació emocional. Per això resulta tot més terrorífic (...)."

Salvador Llopart: Diario La Vanguardia

"Una obra mestra construïda al peu de l'abisme (...) Glazer compon quadre rere quadre de lluminositat i precisió admirable, la més encertada representació del no-res."

Luis Martínez: Diario El Mundo

El director: Jonathan Glazer

Jonathan Glazer és un director i guionista de cinema nascut a Londres, que ha treballat en llargmetratges, vídeos musicals i anuncis publicitaris. Després d'estudiar disseny de teatre a la Universitat de Nottingham Trent, va començar a dirigir teatre i a fer tràilers de cinema i televisió, incloent-hi treballs premiats per la BBC.

El 1993 va escriure i dirigir tres curtmetratges (Mad, PoolCommission), i es va unir a l'Academy Commercials, una companyia de producció amb seu a Londres. Ha dirigit nombroses campanyes publicitàries per a Guiness i Stella Artois. Des de mitjans dels anys 90 ha dirigit diversos vídeos musicals i la MTV el va nomenar millor director de l'any el 1997.

Els seus primers llargmetratges van ser el film de gàngsters Sexy Beast (2000) i Reencarnación (2004), protagonitzat per Nicole Kidman.

El 2013 va dirigir Under the Skin, una adaptació de la novel·la del mateix nom de Michel Faber que va protagonitzar Scarlett Johansson.

Filmografia

2023 La zona de interés

2013 Under the Skin

2004 Reencarnación

2000 Sexy Beast

 

Horari | 18:30

Preu | Entrada individual: 5 €

Destinataris | Públic general

Organitza | Comissió BRAM!

Programa | BRAM! Mostra de Cinema 2024

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40