Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Fotograma de "Anatomía de una caída"

Diumenge 3 de març

Cinema

"Anatomía de una caída"

Clica aquí per comprar entrades

Versió original subtitulada en castellà

Any: 2023

Durada: 150 min

País: França

Gènere: Thriller. Drama.

Direcció: Justine Triet

Guió: Justin Triet i Arthur Harari

Repartiment: Sandra Hüller, Samuel Theis, Milo Machado Graner, Swann Arlaud, Jehnny Beth, Saadia Bentaïeb, Antoine Reinartz.

Qualificació: no recomana per a menors de 12 anys

Premis (2024)

Premis Oscar, 5 nominacions: millor pel·lícula, millor direcció (Justine Triet), Millor actriu principal (Sandra Hüller), millor guió original (Justin Triet i Arthur Harari) i millor muntatge

Globus d’Or, 2 nominacions i 2 premis: nominada a millor pel·lícula de drama i millor actriu principal en drama (Sandra Hüller), guanyadora del Globus d’Or a millor guió i a millor pel·lícula de parla no anglesa

Premis BAFTA: guanyadora del premi a millor guió original i 6 nominacions incloent-hi millor pel·lícula, millor direcció (Justine Triet) i millor actriu (Sandra Hüller)

Premis Goya: guanyadora a millor pel·lícula europea

Sinopsi

La Sandra, una escriptora alemanya, viu amb el seu marit Samuel i el seu fill cec, el Daniel, en un xalet enmig dels Alps francesos. Quan el Samuel mor en misterioses circumstàncies, la investigació no pot determinar si es tracta d'un suïcidi o d'un homicidi. La Sandra és arrestada i jutjada per assassinat, i el procés posa la seva tumultuosa relació i la seva ambigua personalitat en el punt de mira.

Crítiques

"La directora dissecciona de manera bastant increïble una relació matrimonial a través del judici a l'esposa després de la caiguda mortal del marit. (...) un trencaclosques afectiu ordit amb una originalitat enorme."

Elsa Fernández-Santos: Diario El País

"Una peça estudiadíssima de cinema procedimental (...) Triet completa així una elaborada i fins i tot explosiva peça d'orfebreria guiada pel treball perfecte de Sandra Hüller."

Luis Martínez: Diario El Mundo

"Gràcies a una successió d'interrogatoris i declaracions excepcionalment ben escrites, les seves dues hores i mitja de metratge literalment volen."

Nando Salvá: Diario El Periódico

"Una brillantíssima pel·lícula, perfectament ajustada i mesurada. També parla de com la ficció pot apropiar-se de la realitat per, a partir dels seus mecanismes, mostrar el desgast que el patiment implica en les relacions afectives."

Àngel Quintana: Caimán

"Tot i que pot llegir-se com un assaig, no és un pamflet, ni tracta d'alliçonar, ni d’assenyalar amb el dit (...) Triet prefereix cultivar una suggeridora, misteriosa, inclús perversa ambigüitat (...)."

Philipp Engel: Diario La Vanguardia

La directora: Justine Triet

Justine Triet, nascuda a Fécamp (França) és una directora de cinema francesa diplomada per l'Escola Nacional Superior de Belles Arts de París, guionista i actriu. Després de diplomar-se el 2003, participa en diversos festivals (el seu curtmetratge Trasverse és seleccionat en el marc de les Trobades Internacionals París/Berlín 2004; el vídeo L'amor és un gos de l'infern es projecta a la Biennal d'art contemporani a Lió el 2006).

Com a actriu, ha actuat a la pel·lícula Cròniques (2005), de Virgil Vernier, que dibuixa el retrat d'una generació a través de moments de les vides de cinc joves urbans.

El seu primer llargmetratge, La batalla de Solférino, va ser presentat al festival de Canes el 2013 en la programació de l'Associació del Cinema Independent (Acid) per a la seva difusió.

Filmografia:

2023 Anatomía de una caída

2019 El reflejo de Sibyl

2016 Los casos de Victoria

2013 La batalla de Solférino

2012 Vilaine fille mauvais garçon

2010 Des ombres dans la maison (documental)

2009 Solférino (documental)

2007 Sur place (documental)

 

Horari | 17:00

Preu | Entrada individual: 5 €

Destinataris | Públic general

Organitza | Comissió BRAM!

Programa | BRAM! Mostra de Cinema 2024

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40