Els ecosistemes d'arreu del món estan en perill. Des de boscos i terres àrides fins a terres agrícoles i llacs, els espais naturals dels quals depèn l'existència de la humanitat estan arribant a un punt de no retorn.
Segons la Convenció de les Nacions Unides de Lluita contra la Desertificació, fins al 40% de les zones terrestres del planeta estan degradades, fet que afecta directament la meitat de la població mundial. El número i la durada dels períodes de sequera han augmentat un 29% des de l'any 2000 i, si no es prenen mesures urgents, les sequeres podrien afectar més de tres quartes parts de la població mundial el 2050.
Per aquest motiu, el Dia Mundial del Medi Ambient 2024 se centra a restaurar les terres, detenir la desertificación i enfortir la resiliència a la sequera sota el lema «Les nostres terres. El nostre futur. Som la #GeneracióRestauració». No podem retrocedir en el temps, pero sí que podemo fer créixer els boscos, revitalitzar les fonts d'aigua i restaurar els sòls. Som la generació que pot fer les paus amb les terres.
Dirigit pel Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), el Dia Mundial del Medi Ambient va ser establert per primera vegada per l'Assemblea General de les Nacions Unides l'any 1972.
Inauguració de l'exposició "Cuidem Castellar: una proposta del Consell d'Infants"
Pati de Les 3 Moreres
"Gerro i flors amb material reciclat"
Plaça Cal Calissó
Espai de contes relacionats amb el Medi Ambient
Plaça Cal Calissó