Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Directori

Orígens de la Biblioteca

Data de l'edifici: 1926

La Biblioteca Antoni Tort està ubicada a l'antic edifici del Sindicat Agrícola "Armonía", inaugurat el 26 de juny de 1926, any que consta a la cornisa del carrer Sala Boadella, dins d'una forma ovalada feta de trencadís de ceràmica blanca i blava amb diferents nervis i motllures. L'entrada era originalment per la part frontal i no per un lateral, com és ara. La sala principal és de grans proporcions, sostinguda a base de pilars que aguanten diverses voltes. Les finestres, tres al frontal i sis en lateral del carrer de Sala Boadella tenen arcades amb arc carpanell. La línia d'imposta és de totxo vist.

El 1985 es va instal·lar la Biblioteca municipal al soterrani de l'edifici, de 339 metres quadrats. El servei era de nova creació, ja que és obligatori per als municipis amb més de 5.000 habitants, i va ser una realitat gràcies al conveni signat entre l'Ajuntament i la Generalitat. Es va batejar amb el nom d'Antoni Tort, últim alcalde elegit democràticament abans de la Guerra Civil.

L'octubre de 2001, l'equipament es va ampliar i renovar íntegrament, doblant la superfície i ocupant l'espai que fins al 1993 havia estat la seu del gimnàs municipal. En el marc d'aquestes obres, es va actuar sobre les voltes del vell magatzem, obrint els baixos per tal d'obtenir un Biblioteca lluminosa formada per un espai continu.

L'edifici és inventariat pel Servei de Patrimoni de la Diputació.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40