Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Cooperació

Vull acollir

Acolliment d’infants i adolescents d’Ucraïna sense tutors legals

Drets Socials de la Generalitat ha aprovat un circuït d’urgència per l’acolliment familiar de nens i adolescents ucraïnesos que arriben sols a Catalunya i no tenen tutors legals al país.

El primer pas és contactar amb la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) per informar de l'interès per fer-ho. Es pot trucar al telèfon 116111 o enviar un correu electrònic a dgaia.dso@gencat.cat.

Si detecteu algun cas d'un infant d'origen ucraïnès a qui calgui regularitzar la situació d'acolliment familiar, truqueu al telèfon 116111.

En el cas que l’infant acollit vingui a casa d’un familiar, cal posar-se en contacte amb el Servei d’Acollida, al correu electrònic serveiacollida@castellarvalles.cat.

Més informació clicant aquí.

Acolliment de persones adultes o famílies

Si sou particulars que voleu ser família d’acollida o voleu cedir algun espai d’allotjament, cal que contacteu amb el Departament d’Igualtats i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, al correu electrònic acollida.igualtat@gencat.cat.

Tots els oferiments seran considerats però prioritàriament es treballarà per allotjar les persones refugiades en places habilitades per part de les entitats especialitzades en refugi. És recomanable que les persones que arribin i que necessitin allotjament ho facin en habitatges que no siguin privats. L’Estat espanyol i la Generalitat han posat a disposició pisos d’emergència, cases de colònies, albergs i habitacions d’hotels.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40