Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Itineraris urbans

Itinerari pel Pla

Sortim de la plaça Major, en el seu límit amb la carretera de Sentmenat. Baixem per la carretera de Sentmenat que, a l'alçada de la plaça del Calissó, es converteix en Passeig. Continuarem avall fins arribar a la cruïlla amb el carrer del Doctor Pujol, on girarem a mà dreta i toparem amb la Capella de la Mare de Déu de Montserrat. Just al costat hi ha l'Exposició de Pessebres, que es pot visitar des la Puríssima fins a la Candelera.

Seguirem recte i girarem pel primer carrer a mà esquerra, el de Francesc Layret, fins arribar a la plaça del Forjador, on s'hi alça una escultura de ferro d'un forjador elaborada pels alumnes del curs 1976-1977 de l'Escola Professional Vda. Tolrà. Creuarem la plaça, travessarem la carretera de Sabadell i agafarem el carrer de les Llagostes, que ens portarà fins a la plaça de la Miranda, on hi trobarem un mirador amb vistes a Can Barba i el Ranxo.

Just aquí seguirem un passeig que voreja la riba del riu Ripoll fins a ca n'Oliver. Tornarem pel mateix camí fins a l'IES Castellar. Llavors continuarem recte per la carretera de Sabadell en direcció al nucli urbà i, quan arribem a la cruïlla amb una benzinera, girarem a mà dreta pel carrer del Doctor Portabella, on trobarem la primera escola pública que es va construir a Castellar l'any 1934: el CEIP Emili Carles-Tolrà. Passarem per la plaça del Mestre Anyé, continuarem pel carrer de Francesc Layret i enfilarem amunt pel carrer Major fins arribar a la font de la plaça Major.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Documents

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40