Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Aprendre

Imatge d'una de les propostes de la Guia Didàctica
Imatge d'una de les propostes de la Guia Didàctica

Altres propostes

En aquest apartat s'hi podran trobar diferents ofertes que les escoles i les llars d'infants podran dur a terme durant el curs sol·licitant-les per iniciativa pròpia:

http://llavorsagrapats.wordpress.com
Realitzen tallers i activitats d’educació ambiental, agroecologia i llavors, per apropar el coneixement d’un ofici que sustenta la Humanitat des de fa mil·lennis: l’AGRICULTURA. L’agricultura de pagès, entesa com l’agricultura que estima i manté rica i fèrtil la Terra, enfront de l’agricultura industrial i de les grans multinacionals.
També es dirigeixen a escoles que vulguin canviar el seu menjador a ecològic, per assessorar-los en el procés, i a administracions o entitats que vulguin engegar un mercat ecològic o organitzar actes i fires relacionades amb la difusió i apropament de l’agroecologia i l’alimentació ecològica entre la població.
http://dretsdelspobles.org
La Lliga dels Drets dels Pobles té per finalitat l’estudi, la difusió i la denúncia dels problemes dels pobles situats a l’àrea caracteritzada pel subdesenvolupament, i de la població immigrant que en procedeix, així com el foment dels drets humans i dels pobles i de la cultura de la pau.
Treballa per la sensibilització de l’opinió pública envers aquests problemes i perquè siguin divulgats, i per la formació de persones que hi estiguin interessades. Amb aquest objectiu organitzen tallers, xerrades, espectacles i presten materials per a les escoles, alguns dels quals s'ofereixen a la Guia Didàctica.

Llavors a grapats: Realitzen tallers i activitats d’educació ambiental, agroecologia i llavors, per apropar el coneixement d’un ofici que sustenta la Humanitat des de fa mil·lennis: l’agricultura. L’agricultura de pagès, entesa com l’agricultura que estima i manté rica i fèrtil la Terra, enfront de l’agricultura industrial i de les grans multinacionals.També es dirigeixen a escoles que vulguin canviar el seu menjador a ecològic, per assessorar-los en el procés, i a administracions o entitats que vulguin engegar un mercat ecològic o organitzar actes i fires relacionades amb la difusió i apropament de l’agroecologia i l’alimentació ecològica entre la població.

Més informació: http://llavorsagrapats.wordpress.com

Lliga dels Drets dels Pobles: La Lliga dels Drets dels Pobles té per finalitat l’estudi, la difusió i la denúncia dels problemes dels pobles situats a l’àrea caracteritzada pel subdesenvolupament, i de la població immigrant que en procedeix, així com el foment dels drets humans i dels pobles i de la cultura de la pau.Treballa per la sensibilització de l’opinió pública envers aquests problemes i perquè siguin divulgats, i per la formació de persones que hi estiguin interessades. Amb aquest objectiu organitzen tallers, xerrades, espectacles i presten materials per a les escoles, alguns dels quals s'ofereixen a la Guia Didàctica.

Més informació: http://dretsdelspobles.org

Explora 360: Explora 360 és una organització de cocreació i difusió de Programes Educatius (ciències en 360º, l'avi científic...), culturals (cinema immersiu en català) i d'oci (parc de jocs gegants, ludoteca infantil), adreçats a Centres educatius, i Institucions públiques i privades.

Més informació: http://www.explora360.com/

Kevlar fotoperiodistes: Associació adscrita a la UAB i creada per un conjunt de professionals del fotoperiodisme interessats en posar la fotografia i el periodisme al costat de les causes oblidades i en promoure i establir espais de diàleg i reflexió per tal de construir des de la fotografia una societat més justa i solidària. Proposen activitats de sensibilització i denúncia destinades a secundària que pretenen donar a conèixer als joves una sèrie de fets que es produeixen massa sovint al món, tot explicat per reporters que han viscut les situacions en primera persona. Les xerrades són: mines antipersona i nens del carrer al Brasil. També fan xerrades d'alguns conflictes contemporanis: Sàhara Occidental i Bòsnia Herzegovina.Hi ha altres propostes com un taller de llenguatge visual o un taller de fotografia de viatges.

Més informació: http://secundariakevlar.wordpress.com/

Bioconstrucció per nens: El projecte pretén que els nens i nenes aprenguin què representa viure i construir d’una manera sostenible i respectuosa amb la natura a través de la construcció d’una cabaneta pel pati de l’escola amb materials naturals de l’entorn pròxim. Es plantejarà com viuen i es parlarà el reciclatge, la reutilització, la integració dins el cicle natural, l’estalvi energètic, el respecte al medi ambient, materials sense tòxics, en definitiva, del que representa viure en harmonia amb l’entorn.

Per més informació: Arquitectes especialistes en Bioconstrucció / Cèlia Ribera Segalés i Mª Laura Del Tento: xe.ribera@gmail.com, maiola@hotmail.com 

Urbanins. Tallers d’urbanisme per a nens: Taller nascut per explicar als més petits què és l’urbanisme i per què serveix i fer-los conscients de la importància de la ciutat i la vida col•lectiva.El taller s’estructura en dos blocs, un primer destinat a conèixer d’on venen les ciutats i el perquè es fa necessària una reflexió entorn d’elles. En el segon bloc és on es posen en pràctica els conceptes apresos, a través d’un joc on els nens i nenes hauran de posar-se en la pell d’un urbanista i construïr la seva pròpia ciutat.

Més informació a: www.urbanins.cat

Sherezade Bardají: Espectacles per infants i per adults. Per a nens i nenes de 0 a 3 anys proposa Contes amb olor a cel blau i Paraules confitades. Els bandolers i Contes en blanc i negre són espectacles de narració oral. A Un univers de contes utilitza les ombres i a Atzar, contes per volar diferents objectes per explicar les històries. La Ventafocs i Les Mil i una nits són espectacles teatrals de petit format.

Més informació a: http://www.sherezadebardaji.com/

Digiplanetàrium:  Instal·lació d’una cúpula inflable de 5x5 metres i 3 d’alçada on entren els alumnes per veure una projecció audiovisual en una pantalla esfèrica sencera. Els alumnes podran veure tots els moviments de la Terra i dels altres planetes, simulacions de pluges d’estels, eclipsis..., les constel·lacions i moltes coses més. Les presentacions s’adapten a l’edat dels alumnes.

Més informació a: http://www.digiplanetarium.cat

El dibuix més important. Taller de gravació en alumini i color: Fidel Roca, una empresa familiar de Sabadell que fa 50 anys que es dedica bàsicament al disseny i producció de joies proposa un taller amb l’objectiu d’apropar els nens i nenes a un espai per molts d’ells desconegut, un taller d’artesania, i poder oferir-los de participar en el procés de transformació dels materials a través del dibuix. Està adreçat a cicle mitjà de primària, tot i que també es podria fer extensiu a altres cicles.

Més informació al pdf que trobareu a la dreta d'aquesta mateixa pàgina.

El Bombeto: Oferta de tallers amb l'objectiu principal d'apropar el món de l'animació i el cinema a tothom. Durant els tallers es treballa l'evolució del setè art i es contextualitza la seva història, des dels seus inicis fins a les tecnologies actuals. Els tallers estan adreçats a nois i noies d'entre 6 i 18 anys, però es poden adaptar a les demandes i als contextos desitjats (projectes pedagògics, necessitats específiques de cada centre,...). Els seus formats bàsics són:

  • Cinema: cinema amb pantalla verda i doblatge
  • Animació: Stop-motion, Pixilació (Stop-motion amb persones), Zootrop, Flipbook
  • Tècniques mixtes de cinema i animació: microanimació amb 16 mm, Light Painting (dibuix amb llum)
  • Per als més petits: taller de "Jo també sóc dins", Light Painting (Dibuix amb llum), un zootrop humà, el gran terrabastall

Més informació a: http://www.elbombeto.cat i http://vimeo.com/151770708

Visita al taller Sarandaca de gegants, capgrossos i dracs: Vine a conèixer com es realitzen els elements festius i com els donem vida un cop realitzats. Us obrim les portes del taller per donar a conèixer la nostra feina i compartir els petits secrets que s'hi amaguen. Primer, dins el taller Sarandaca, a mans de l'escultor Ramon Aumedes, coneixerem tots els secrets de la construcció de gegants, dracs i capgrossos, des de la primera idea fins a la finalització de la peça. També veurem els treballs que s'estan realitzant al taller en aquells moments. Tot seguit, davant del taller, pels carrers de la Fàbrica de les Arts, a mans del músic Pol Aumedes, sabrem donar vida a aquests elements un cop finalitzats. Coneixerem els instruments i la música que acompanya els gegants i us ensenyarem com portar capgrossos i gegants. Finalment farem una petita cercavila on tots hi participarem! (Aquesta part de la visita es pot dur a terme directament a la vostra escola, us portem tot el material i fem la cercavila al vostre pati.

La visita dura aproximadament 1 h i s’adapta a totes les edats.
Consulta horaris i preus a 652800534 polaumedes@gmail.com
Petit vídeo de mostra: http://youtu.be/4Jlojg5vmpE
Estem a Granollers, molt a prop de l’estació de tren Granollers Centre. A la fàbrica de les arts Roca Umbert, una antiga fàbrica tèxtil convertida en complex cultural. C/ Mare de Déu de Montserrat 36, 08401-Granollers.
També podeu visitar la web www.sarandaca.com on trobareu informació de tots els elements festius que fem al taller.

  • Envia
  • Comparteix
Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40