Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Comerç, mercat i consum

Coca de... del que hi hagi a la nevera
Coca de... del que hi hagi a la nevera

Coca de... del que hi hagi a la nevera (1r accèssit)

Autora: Clara Capdevila Candell

Llista d’ingredients (entre 4 i 6 persones)

-    una llauna de cervesa

-    un got d’oli d’oliva

-    la farina necessària o la que ens quedi a l’armari

-    el que tinguem a la nevera, als calaixos de la verdura i a l’armari de les conserves

-    espècies diverses (que d’això sempre n’hi ha perquè no caduquen) com pebre negre, sal, orenga, farigola, romaní o herbes provençals…

Elaboració

Prenem les mesures d’un got d’oli i d’un got de cervesa. Ho barregem tot amb una mica de sal i hi anem abocant la farina mentre ho anem remenant amb les mans fins que ens quedi una massa que no se’ns enganxi.

Amb un curró, hi donem forma i l’estirem fins a obtenir-ne una massa més o menys fina.

Obrim la nevera i observem que hi tenim un tall de carn arrebossada, un pot obert de tomàquet fregit, un carbassó que s’està fent malbé, una poma pansida, un ou solitari i un tros de formatge sec. Al calaix hi ha un parell de cebes. A l’armari de les conserves encara ens queda una llauna de tonyina, potser alguna paperina de panses i un dau d’Avecrem.

-    Triturem el dau d’Avecrem

-    Ratllem el formatge

-    Tallem el tall de carn

-    Tallem a rodanxes el carbassó

-    Pelem i tallem a quarts la poma

-    Tallem les cebes ben petites

Farem una coca de dos gustos: cobrirem la base amb el tomàquet fregit i hi posarem una mica del polsim del dau d’avecrem. Per damunt i posarem una capa de ceba i amb les panses farem la línia divisòria que ens partirà la coca en dues parts iguals. A la part de la dreta, hi posarem el carbassó i la poma amb unes quantes panses. A la part de l’esquerra, la carn i el contingut de la llauna de tonyina tot ben triturat; per fer un mar i muntanya amb l’ou al damunt que, un cop al forn, ja es courà.

Ja ho tenim a punt, ara només ens falta empolsinar-ho tot amb les restes del formatge ratllat i unes quantes espècies i posar-ho al forn a 250º durant uns 20-25 minuts però no treure-hi mai l’ull de sobre.

Petits consells: si el que ens queda a la nevera són restes d’albergínia farcida amb beixamel, ben triturat i damunt la coca, també queda boníssim i d’una resta que en podria menjar una persona, en mengen 4!

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40