Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Joan Busquets
Joan Busquets

Homenatge a Joan Busquets

La gran família dels pallassos està de dol. En Joan Busquets, el nostre Joan, ha deixat la pista central del gran circ de la vida perquè una malaltia egoista ens l'ha pres. En Joan Busquets i Portero ha estat pallasso tota la vida (perquè el pallasso es porta a dins), i el va convertir en professió a finals dels setanta. La seva trajectòria ha estat plena d'activitat, de vitalitat, d'alegria, i ha sabut transmetre a tothom l'estimació per una professió que més enllà d'una feina és en realitat una filosofia de vida.

Alguns el recordareu pels seus programes Picapuça i Puçastoc a Televisió Espanyola. Altres el recordareu al teatre amb espectacles com A2, Passatruà, Els cavallers del nas vermell, Un cas com un cabàs... una llarga trajectòria al costat de l'Òscar Rodríguez formant la Companyia Ínfima La Puça. L'any passat el vam tenir a Castellar amb el darrer espectacle El xiulet del riure, ja amb la nova companyia Puça Espectacles.

Però un dels fets que el lliga més a casa nostra, a La Xarxa de Castellar i a nosaltres mateixos, ha estat la seva col·laboració i suport incondicional i permanent a La Setmana del Pallasso. En Joan va ser un dels primers a creure en el nostre projecte, a aconsellar-nos, i a seguir-nos amb seva veu greu, amb la seva fina ironia, amb el seu humor intel·ligent, amb el seu afecte impagable, amb el seu exemple imperible, amb la seva estimació pel món del circ i del pallasso i amb la seva personalitat inabastable.

En Joan va ser, juntament amb l'Òscar Rodríguez, el primer Sabatot Alegre de la Setmana del Pallasso i per això també és especial i li retrem homenatge, i ho fem amb una exposició dedicada exclusivament a ell i al seu món.

Gràcies Joan per tot el que ens has donat. Ara ja sempre et tindrem amb nosaltres i formaràs part de la nostra història passada i de la nostra vida futura.

Actes celebrats

Dilluns 21 de març de 2011
Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40