Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de Cisco Daví
Charles Darwin (imatge de Cisco Daví)

Darwin: un home atrevit, una teoria incòmoda

Del 14 de novembre al 22 de novembre de 2009

“Res té sentit en Biologia si no és considerat sota el punt de vista de l’evolució” . Aquesta frase és de Theodosius Dobzhansky, pare del neodarwinisme o teoria sintètica de l’evolució, i és un referent per valorar, entendre i reivindicar la figura de Darwin.

Aquest any 2009 es compleix el 200 aniversari del naixement del naturalista britànic Charles Darwin i 150 anys de la publicació de la seva obra cabdal “L’origen de les espècies”.

Castellar s’ha volgut sumar a les celebracions que arreu del món es fan d’aquest esdeveniment, perquè l’any 2009 és sens dubte l’Any Darwin, l’home que va canviar la història de la ciència i també la visió del món ja que va tocar el que era intocable.

Al llarg de més d’una setmana, del 14 al 22 de novembre, quan arreu de Catalunya es celebra la Setmana de la Ciència, a Castellar hi hauran moltes activitats entorn de la figura, la obra i la influència del darwinisme en totes les branques del pensament. Conferències, exposicions, cinema i guies didàctiques perquè tots els ciutadans, grans i petits, puguin conèixer Darwin i la seva teoria de l’evolució que encara avui genera controvèrsia en alguns sectors creacionistes.

Organització: Comissió Darwin a Castellar del Vallès (IES Castellar, IES Puig de la Creu, SE Vallès Occidental VIII, Escola Municipal d'Adults, Biblioteca Antoni Tort, Ludoteca Les 3 Moreres, Regidories d'Educació, Cultura i Lleure)

Actes celebrats

Divendres 20 de novembre de 2009Dijous 19 de novembre de 2009
  • 19.00 - Conferència/Xerrada

    La religió de Darwin

    A càrrec de Martí Domínguez, biòleg, periodista i divulgador científic

    Sala Blava de l'Espai Tolrà

Dimecres 18 de novembre de 2009
Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40