Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Pistes de tennis
Pistes de tennis

Castellar del Vallès recapta 4.044,27 euros per a La Marató de TV3

Dilluns 15 de desembre de 2008

Castellar del Vallès ha recaptat un total de 4.044,27 euros per a la Marató de TV3 d'enguany. Durant tot el dia d'ahir, el municipi va portar a terme diverses activitats amb la doble finalitat de recaptar fons per a aquesta iniciativa, que en aquesta ocasió es destinaran a la lluita contra les malalties mentals greus, i de sensibilitzar la ciutadania respecte aquest tipus de malalties que, segons els experts, aquest segle XXI afectarà a una de cada quatre persones.

Diverses activitats de la vila, amb la col·laboració de l'Ajuntament, van elaborar un extens programa d'activitats que va tenir com a punt i final el concert solidari que el cantant Pep Sala va oferir a la Sala Blava de l'Espai Tolrà a partir de les 21 hores, que va comptar amb l'assistència de 180 persones. L'artista va presentar el seu últim treball, Manual teòric i pràctic sobre el pas del temps, i va fer un repàs de la seva trajectòria musical.

Entre les activitats programades s'hi podien trobar exposicions, xerrades, música, teatre, activitats esportives i fins i tot una tómbola benèfica, que es va instal·lar a la plaça Calissó coincidint amb la celebració de la Fira de Santa Llúcia. La tómbola, organitzada per l'entitat Suport Castellar, que atén a persones que pateixen malalties mentals, es va dur a terme durant tot el dia, i va comptar amb la col·laboració de més d'una vintena d'entitats, empreses i comerciants que van aportar desinteressadament diversos obsequis per nodrir-la.

També dins la Fira de Santa Llúcia, el Moviment de Colònies i Esplai va recollir diners amb la 3a Mostra de Caganers, on tots aquells infants que ho van voler van poder dibuixar un d'aquests personatges i fer-se una fotografia de caganer. També hi va haver actuacions del Ball de Bastons i del Ball de Gitanes, així com del cor de petits i mitjans de la Coral Sant Esteve.

Un altre dels plats forts de la jornada va ser el concert que va oferir l'Orquestra de la Bona Sort, una experiència semiprofessional constituïda íntegrament per malalts mentals del Centre de Dia el Molí d'en Puigvert de Palafolls (Maresme), que funciona des de fa 3 anys i suposa una iniciativa terapèutica i d'integració social mitjançant la musicoteràpia. Aquesta actuació la va organitzar la Comissió d'atenció a persones amb discapacitat del municipi, que va muntar també una exposició al Mercat Municipal de fotografies i manualitats que realitzen les entitats de discapacitat del municipi (Suport Castellar -malalts mentals-, ADIPS -disminuïts psíquics-, AVAN -malalties neurològiques-, Dismòbil -disminuïts físics- i ACAF -fibromiàlgia-).

Una altra de les exposicions que es van poder visitar amb motiu de la Marató de TV3 va ser l'organitzada per Viatges i Més, lleure solidari, que portava per títol Malalts Mentals a l'Àfrica. Els grans oblidats. L'exposició va cloure amb una xerrada sobre el mateix tema a càrrec de l'entitat AIMA SM. Viatges i més també ha aprofitat aquests dies per presentar una guia de recursos adreçada a turistes que pateixen algun tipus de discapacitat o malaltia mental.

El Centre Excursionista de Castellar (CEC), juntament amb la Comissió d'atenció a persones amb discapacitat, també va organitzar una xerrada sobre les malalties mentals greus, que va anar a càrrec de la Fundació La Marató. A més, el CEC, coincidint amb la tradicional Pujada del Pessebre a la Castellassa d'en Torras, va preveure que els participants a l'activitat poguessin fer els seus donatius per a la Marató.

A banda del concert de Pep Sala, el Club Tennis Castellar va organitzar també un obert de tenis i paddle a les instal·lacions del carrer de Sant Feliu, que va tenir lloc durant tot el cap de setmana. A més, diumenge es va portar a terme un clínic amb usuaris del Club Social de Suport Castellar, amb nois i noies del centre especial de treball TEB i diversos partits d'exhibició. Entre els més destacats, els que van oferir Vador Lladó i Ivan Medina, locutors del programa Fricandó Matiner de RAC105, Oriol Farré, guitarra del grup Gossos, i els integrants de la formació local Macedònia. També van disputar partits d'exhibició amb cadira de rodes Anna Gilabert, Nadia Goyeneche, José Luis Montoya i Jordi Vilaseca, integrants de la Federació d'esports per minusvàlids, i hi va haver una exhibició de bici-trial. Durant tot el matí del dia 14, a més, hi va haver servei d'esmorzar a preu popular.

Altres activitats relacionades amb la Marató de TV3 van ser la representació dels Pastorets del segle XXI, a càrrec d'usuaris del centre ocupacional de treball TEB, el passat dia 11, i un partit d'hoquei adaptat a càrrec del Club d'Hoquei Adaptat i l'Hoquei Club Castellar.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40