Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Presentació de la jornada
Presentació de la jornada

Un centenar de persones participen a la primera jornada de participació adreçada a la gent gran

Divendres 30 de gener de 2009

Un centenar de persones han participat aquest matí a la primera jornada de participació adreçada a la gent gran que ha organitzat l’Ajuntament de Castellar del Vallès. La jornada, tal i com ha explicat l’alcalde de la vila, Ignasi Giménez, tenia per objectiu “recollir els interessos i les necessitats d’aquest col·lectiu del municipi”, per tal d’incorporar-los al Pla Integral de la Gent Gran que s’ha elaborat conjuntament amb la Diputació de Barcelona i a través de l’empresa Progess.

Tot i que el Pla és un document que ja presenta un diagnòstic de necessitats i de propostes adreçades a la gent gran, “no es pot concloure sense la participació directa del col·lectiu”, ha apuntat la regidora de Gent Gran, Glòria Massagué. En aquest sentit, la regidora ha destacat que “no tindria massa sentit fer un pla adreçat a la gent gran i que no es comptés amb el seu criteri”.

La jornada ha començat amb una presentació d’un primer diagnòstic del Pla Integral de la Gent Gran, elaborat a partir de la situació del col·lectiu a la vila i de diferents entrevistes a professionals i a ciutadans i ciutadanes de Castellar majors de 65 anys. El municipi compta amb 2.765 persones d’aquesta edat, el que suposa un 11,9% del total de la població. Entre d’altres temes, les persones entrevistades van respondre un qüestionari sobre els aspectes que poden influir en la participació del col·lectiu en les activitats que tenen lloc al municipi. De totes les respostes facilitades, el Pla recull que alguns d’aquests aspectes són l’estat de salut, les dificultats d’accessibilitat i proximitat de les activitats, els hàbits de cadascú, la responsabilitat que tenen d’ajudar altres familiars, la difusió i el coneixement de les activitats que s’organitzen o la xarxa d’amistats i relacions de cada persona.

A partir d’aquestes conclusions, la jornada ha continuat amb el treball per grups del centenar d’assistents a l’acte, que han debatut sobre hàbits saludables, l’ús i el coneixement de les noves tecnologies, la promoció d’activitats conjuntes entre la gent gran i altres grups d’edat, l’oferta d’activitats culturals i de lleure i l’accessibilitat.

El proper pas és estructurar les propostes, suggeriments i opinions sorgides de cadascun dels grups de treball, que s’inclouran en el Pla Integral de la Gent Gran “i que serviran de base per concretar actuacions de promoció de l’envelliment actiu i de la millora de la qualitat de vida de les persones grans”, ha explicat Massagué.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40