Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de la roda de premsa de presentació de BRAM!
Imatge de la roda de premsa de presentació de BRAM!

Castellar celebrarà el mes d’abril la primera Mostra de cinema de temàtica social BRAM!

Dimecres 11 de març de 2009

El cineasta castellarenc Pere Joan Ventura, guardonat amb un premi Goya l'any 2003, és el director de BRAM!, que tindrà lloc del 16 al 19 d’abril

Castellar del Vallès celebrarà per primera vegada una mostra de cinema de temàtica social. Sota el títol BRAM!, la Mostra consistirà en la projecció de vuit pel·lícules que es podran veure entre el 16 i el 19 d’abril a la Sala Blava de l’Espai Tolrà.

BRAM! és una iniciativa dirigida pel castellarenc Pere Joan Ventura, guardonat amb un Goya l’any 2003 pel documental El Efecto Iguazú, una producció de l’any 2001 que narra la lluita dels treballadors de l’empresa Sintel acampats durant 200 dies al Passeig de la Castellana de Madrid per protestar pels acomiadaments realitzats per aquesta empresa de telecomunicacions filial de Telefónica. Ventura, a més, ha dirigit diverses pel·lícules i ha estat reporter de TVE.

L’organització de BRAM! –una comissió formada per diversos ciutadans a títol individual, l’Associació Cultural Subsòl i l’Ajuntament de la vila– aposta pel cinema com a eina de coneixement i intercanvi cultural, preveient la projecció de vuit llargmetratges on hi tenen cabuda la ficció i el documental. Així, entre els films que es projectaran, s’hi podran trobar gèneres tan diversos com la comèdia, el drama o fins i tot els dibuixos animats. El regidor de l’Àrea de Presidència, Pepe González, ha explicat que la idea de fer una mostra de cinema a Castellar “va sorgir ara fa un any, amb la voluntat de recuperar la tradició cinematogràfica al municipi”, i ha afegit que no es projectaran films comercials sinó “de contingut social i alta qualitat”.

La Mostra pretén promoure valors fonamentals de convivència, respecte i llibertat, projectant un cinema de compromís, social i compromès amb l’entorn, amb el temps i amb la transmissió de valors. Ventura ha apuntat que “el cinema és una finestra al món i un espai de comunicació, i per això hem apostat per pel·lícules que tenen coses a dir i que són útils”.

El director, guionista i productor de cinema Pere Portabella serà el convidat d’honor de la inauguració de BRAM!, que s’obrirà el dijous, 16 d’abril, amb la projecció de El silencio antes de Bach. Durant la Mostra, també es podran veure les pel·lícules Corazones rebeldes, Al otro lado, La clase, Vals con Bashir, El cuerno de la abundancia i Capitán Abu Raed. Així mateix, es projectarà la cinta 25 kilates, opera prima del director Patxi Amezcua, un thriller  que es podrà veure per primera vegada a Catalunya, ja que no s’estrena fins a finals del mes d’abril.

A banda d’assistir a les projeccions, els espectadors de BRAM! podran valorar i puntuar les pel·lícules de la Mostra. Així, el film guanyador del premi especial del públic rebrà un obsequi que consistirà en un sac de mongetes del ganxet, que l’organització farà arribar al director del film premiat.


El passi de pel·lícules a l’Espai Tolrà es complementarà amb la projecció de diversos curtmetratges que es farà durant els quatre dies que durarà la Mostra. L’Associació Cultural Subsòl serà l’encarregada de projectar els curtmetratges, en unes sessions que s’han anomenat Sólo para cortos i que es portaran a terme al local de l’entitat, Ca La Pastora (Passeig, 126). Aquest espai s’habilitarà també com a espai lounge.

El president de Subsòl, Òscar Vila, ha explicat també que durant els dies de la Mostra “s’instal·larà un punt d’informació a la plaça Major, on s’oferirà tot tipus d’informació sobre BRAM!”.

Entrades i abonaments

Les reserves de les entrades per assistir a la projecció de les pel·lícules es podran fer a partir del dimarts, 31 de març i fins al dimecres 15 d’abril, tant per telèfon, trucant al 93 714 44 35, com presencialment, a la Regidoria de Cultura i Lleure (Casa Massaveu, c/ de l’Església, s/n), de 17 a 20 hores de dimarts a dijous. També es podran comprar entrades, si no s’han exhaurit, una hora abans de cada projecció, a l’accés de la Sala Blava de l’Espai Tolrà.

El preu d’una entrada senzilla (1 pel·lícula) serà de 3 euros, tot i que es podran comprar també abonaments per a 5 pel·lícules a un preu de 10 euros, i per a 8 pel·lícules, a un preu de 15 euros.

BRAM!, un nom lligat al municipi

La comissió organitzadora de la Mostra buscava un nom lligat a elements singulars del municipi que fossin fàcilment reconeixibles i que es poguessin vincular al món del cinema i a l’esperit del certamen. Així va sorgir la idea d’anomenar-la BRAM!, tenint en compte dos elements singulars de Castellar del Vallès com són els molins de vent i la sirena del pitu de Can Barba. Així, el nom evoca el soroll que se sentia a la vila quan des de la sirena del pitu de Can Barba s’avisava dels canvis de torn dels treballadors de l’empresa tèxtil Tolrà i és, per tant, “un crit d’atenció cultural i social que té a més un significat per si mateix”, ha manifestat González.

D’altra banda, el logotip juga amb la imatge d’un molí de vent, símbol de les activitats agrícoles que ha marcat Castellar al llarg de la història i que es confon amb la bobina d’un projector cinematogràfic.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Informació relacionada

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40