Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El regidor de Projectes Estratègics, Pepe González, i l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, durant la roda de premsa en què han presentat el projecte
El regidor de Projectes Estratègics, Pepe González, i l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, durant la roda de premsa en què han presentat el projecte

La plaça de Catalunya disposarà de la major àrea de jocs infantils del municipi

Dilluns 6 d'abril de 2009

La remodelació permetrà obrir nous accessos a la plaça i adequar noves pistes de bàsquet, futbol sala i petanca 

La plaça de Catalunya, un dels espais públics més grans del nucli urbà, serà objecte d’una profunda transformació. A finals del mes d’abril, s’iniciaran els treballs d’adequació que permetran concentrar a la part central de la plaça l’àrea de jocs infantils més gran de tot el municipi.

Amb l’objectiu d’especialitzar els diferents usos, també es construiran una pista poliesportiva i diverses pistes de petanca i s’habilitarà una zona de terrasses a l’aire lliure. D’aquesta manera, tal i com ha explicat el regidor de Projectes Estratègics, Pepe González, “procurarem que la plaça de Catalunya sigui un espai de poble, que doni servei al conjunt de la població, com ja està passant amb la plaça de la Fàbrica Nova o la plaça Major”.

La nova àrea de jocs infantils estarà situada sobre l’actual pista poliesportiva circular de la plaça. Serà la primera de tot el municipi que disposarà d’un paviment de cautxú, de 30 metres de diàmetre, que ofereix una major seguretat davant una eventual caiguda, i estarà adaptada a infants amb deficiències auditives, visuals, psíquiques i motrius.

Sens dubte, però, la principal atracció serà un castell gegant amb jocs combinats, apte per infants de 4 a 10 anys i amb capacitat per a 50 usuaris simultanis. Una altra novetat serà la instal·lació d’un joc d’aigua adreçat a infants majors de 4 anys. Finalment, també s’instal·larà un gronxador de cistella, d’ús múltiple de fins a 8 usuaris de 2 a 10 anys, i que ja ha tingut força èxit a la plaça Major.

Per acabar de completar aquesta gran àrea, els jocs infantils ja existents a les zones properes als carrers de Prat de la Riba i Jaume I es reubicaran també a la part central de la plaça. Tots aquests jocs, sumats als que també hi ha en la part propera adjacent al carrer de Balmes, configuraran un espai de desenvolupament físic, mental i d’intercanvi social dels infants. Aquests podran realitzar-hi tot tipus d’activitats lúdiques, psicomotrius i de descoberta d’un mateix i de l’entorn.

Una altra actuació destacada a la plaça de Catalunya serà el trasllat de la pista poliesportiva a la plataforma inferior de la plaça, situada entre la graderia i la ronda de Llevant. La nova pista, que tindrà paviment de formigó, tindrà una superfície rectangular de 20 x 40 metres. Comptarà amb quatre cistelles de bàsquet i dues porteries de futbol sala i es pintarà d’acord amb les mides reglamentàries d’aquests dos esports. Aquesta serà, doncs, la zona habilitada per a la pràctica esportiva, donant resposta a la demanda efectuada pel jovent.

D’altra banda, la zona lúdica dedicada a la gent gran s’ampliarà amb la construcció de dues pistes de petanca. Val a dir també que l’objectiu és dinamitzar aquesta zona adreçada a la gent gran amb altres activitats, “com ara unes caminades pel municipi que començaran i acabaran a la plaça i que es durant a terme amb la col·laboració de les regidories de Gent Gran i Esports”, ha avançat l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez.

L’especialització d’usos als diferents espais de la plaça es completarà amb la pavimentació de l’accés del carrer del Prat de la Riba a la plaça. Precisament, aquesta zona serà apta per a la instal·lació de terrasses durant la temporada d’estiu.

Nous accessos a la plaça de Catalunya

La reforma de la plaça de Catalunya es completarà amb l’obertura de tres nous accessos (dos al carrer de Balmes i un al de Jaume I), des dels quals es podrà entrar als prop de 20.000 metres quadrats de superfície a la plaça, o bé sortir-ne. D’aquesta manera, es completarà la intervenció que ja es va fer l’estiu de 2008 i que va consistir en la supressió de tanques i l’adequació d’un nou accés a la ronda de Tolosa. Una vegada finalitzada la intervenció, s’hauran ampliat de cinc a nou el número d’accessos a la plaça. L’objectiu és donar una major permeabilitat i obertura a una de les places més grans de Castellar. “Teníem la sensació que la plaça era un gran espai tancat i molt poc aprofitat i amb aquesta intervenció volem fer-la més atractiva”, ha explicat González.

Aprofitant aquesta reforma, també s’ampliarà l’enllumenat de la plaça, es netejarà la bassa i es desplaçarà una de les palmeres.

La remodelació de la plaça de Catalunya té un pressupost de quasi 267.000 euros, import finançat íntegrament pel Fons Estatal d’Inversió Local. Els treballs es divideixen en dos projectes diferenciats: d’una banda, les obres al conjunt de la plaça, que tenen un cost d’execució de prop de 156.000 euros i aniran a càrrec de Moix Serveis i Obres SL; de l’altra, l’adequació de la nova àrea de jocs infantils, que suposarà una inversió de més de 111.000 euros per part de l’empresa HPC Ibérica SA.  “Es tracta de la inversió més important en jocs infantils que s’haurà fet mai al municipi”, ha apuntat Giménez. El calendari d’execució de les obres és d’uns tres mesos.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40