Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de la Festa del Riu 2009
Imatge de la Festa del Riu 2009

Unes 120 persones assisteixen a la celebració de la 7a Festa del Riu

Dilluns 25 de maig de 2009

Unes 120 persones van participar el passat dissabte, 23 de maig, de les activitats organitzades amb motiu de la 7e edició de la Festa del Riu, que es va celebrar a l’Àrea d’Esplai de Les Arenes durant tot el matí.

L’Ajuntament de la vila i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de l’Associació Hàbitat i Sorea, van organitzar aquesta festa, que va iniciar-se amb una caminada per l’entorn de Les Arenes que tenia per objectiu donar a conèixer les fonts de l’entorn: de la Boixa i del Carme. A la dotzena de persones que van prendre part a la caminada es van unir 50 persones més per gaudir de l’esmorzar popular que precedia els tallers i altres activitats previstes.

D’una banda, es va portar a terme un taller de construcció d’instruments, a càrrec de Francesc Miralles, el Drap-aire musical, en què el públic assistent va poder construir diferents instruments amb materials reciclats. També es fa fer un taller de macroinvertebrats, per donar a conèixer els animals més petits del riu Ripoll, i un taller que tenia per objectiu descobrir els peixos del Ripoll.

Després dels tallers, el Drap-aire musical va explicar el conte musicat Tot sona a la selva amazònica, una activitat que va comptar amb la participació activa del públic, que havia de fer diversos sons d’animals i naturals de la selva.

La Festa del Riu va finalitzar amb el lliurament de diplomes a la majoria dels 12 grups que enguany han participat al Projecte Rius. Cal recordar que amb la Festa del Riu es pretén acostar el riu a la ciutadania i agrair a les escoles i entitats la seva col·laboració al Projecte Rius amb les inspeccions dels trams de riu, que es porten a terme des de la primavera del 2002.

Aquesta primavera, 12 grups de 7 centres escolars (col·legi El Casal, Escola La Immaculada, CEIP Bonavista, CEIP Emili Carles-Tolrà, CEIP Sant Esteve, CEIP Mestre Pla i OAK House, aquesta última, una escola de fora del municipi) i 5 de les entitats CEC, Serna, Suport Castellar, Castellar Sostenible i Associació de Veïns de Les Arenes han participat del Projecte Rius. En total, han estat unes 300 les persones que han pres part d’aquesta iniciativa, i que han pogut constatar l’important augment de cabal que hi ha hagut al riu Ripoll gràcies a les pluges d’aquesta primavera.

Entre d’altres aspectes, la participació al Projecte Rius ha permès també descobrir la diversitat de macroinvertebrats que habiten el riu. En alguns trams, la diversitat de macroinvertebrats no ha estat molt elevada, a conseqüència de les pluges, que n’han provocat el seu moviment i trasllat. Tot i això, sí que s’han pogut observar diversos peixos a les passeres de l’Àrea d’Esplai de les Arenes i del Joncar.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40