Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Estat del mur de l'escola El Sol i la Lluna després de l'esllavissada
Estat del mur de l'escola El Sol i la Lluna després de l'esllavissada

La reparació del mur de contenció de l’escola El Sol i la Lluna començarà el juliol

Dimarts 16 de juny de 2009

L’equip tècnic de GISA ha estimat en 557.800 euros el cost dels treballs, que la Generalitat i l’Ajuntament pagaran a parts iguals

L’equip tècnic de l’empresa pública Gestió d’Infraestructures (GISA) ha estimat en uns 557.800 euros (IVA i projectes inclosos) el cost dels treballs de reparació del mur de contenció de l’escola El Sol i la Lluna, que va caure el passat mes d’abril i que va obligar a paralitzar la construcció del CEIP El Sol i la Lluna. L’actuació pretén donar una solució global a l’estat actual de les obres, de manera que l’escola pugui entrar en funcionament a l’inici del curs 2010-2011.

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Castellar del Vallès es faran càrrec d’aquesta suma, que pagaran a parts iguals, fet que suposarà per a l’Ajuntament una despesa d’uns 278.900 euros aproximadament.

Per tal de garantir el finançament de les obres que assumirà el municipi, l’Ajuntament ha assolit el compromís de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona per avançar l’import de dues subvencions previstes en un futur per a d’altres inversions. Una d’elles correspon al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya del 2012 i l’altra al programa Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat del 2011.

Un cop modificat el projecte i obtinguts tots els permisos necessaris, el mes de juliol s’iniciaran les feines d’enderroc i transport del mur i l’escullera actuals. Els treballs continuaran després amb la consolidació del talús mitjançant ancoratges, malla i la projecció de formigó amb una mànega d’aire comprimit.

Un cop consolidat el talús, es preveu que el mes de setembre s’iniciïn les feines d’estabilització del mur, que es durà a terme mitjançant la col·locació d’una estructura prefabricada per al suport de les pistes poliesportives de l’escola situades a la part superior. L’actuació consistirà a substituir els murs de contenció per pilars prefabricats que salvaran el desnivell des de la cota de les pistes de tennis fins a la cota de l’escola. Finalment, el mes de novembre començarà la reforma de les pistes esportives de tennis i pàdel que han resultat afectades per l’esllavissada, que es preveu que finalitzi en un període de dos mesos.

D’altra banda, és previst que la construcció de la façana de l’escola comenci el mes de desembre d’enguany, de manera que el mes de gener es pugui continuar amb la resta d’obres de l’edifici i el CEIP El Sol i la Lluna estigui a punt el setembre de 2010.

El nou centre escolar serà de dues línies d'educació infantil i primària i tindrà una capacitat per a 450 alumnes. La nova escola tindrà 3.500 m2 de superfície construïda (inclou passos, porxos...), que es repartiran en tres plantes diferenciades.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40