Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

L’Ajuntament demana que el Pla Territorial Metropolità de Barcelona inclogui un Pla Especial del Parc Agrícola del Vallès

Dimecres 23 de setembre de 2009

El consistori ha presentat una al·legació a l’avantprojecte del Pla Territorial Metropolità de Barcelona

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha demanat que s’inclogui un Pla Especial del Parc Agrícola del Vallès en el Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB). Així ho ha especificat en una al·legació que el consistori ha presentat aquesta setmana a la Secretaria per a la Planificació Territorial de la Generalitat de Catalunya.

Amb la presentació d’aquesta al·legació, el consistori reafirma l’acord que es va prendre per unanimitat de tots els grups polítics en el Ple municipal del 31 de maig de 2005, que donava suport al desenvolupament del projecte supramunicipal per a la protecció dels espais agrícoles de la plana del Vallès. Aquest projecte havia de recollir les necessitats dels professionals que treballen en l’agricultura i la ramaderia, la protecció del patrimoni natural, la protecció del patrimoni històric i els valors socials dels espais agroforestal de la plana del Vallès, així com la participació dels ajuntaments en la seva gestió.

Així doncs, tenint en compte que el Pla Territorial Metropolità de Barcelona no recull aquesta demanda formulada per l’Ajuntament a partir del document de bases per a la protecció del Parc Agrícola del Vallès, el consistori ha considerat oportú presentar aquesta al·legació. L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha apuntat que “la setmana passada ens vam reunir amb el responsable de la Secretaria per a la Planificació Territorial, Oriol Nel·lo, per explicar el sentit de l’al·legació”.

En aquests moments, s’ha procedit a l’aprovació inicial del PTMB, un document que es troba en període d’informació pública i al qual els ajuntaments poden presentar al·legacions fins al 24 de setembre. El Pla, elaborat per la Comissió d'Ordenació Territorial Metropolitana, formada pel Govern de la Generalitat i representants de l'Administració de l'Estat, de Consell Comarcals, Ajuntament de Barcelona i de les associacions municipalistes, abasta un total de 164 municipis, un àmbit molt superior al dels plans supramunicipals existents fins ara. Es tracta d’un document que ha d'establir els criteris bàsics per garantir un desenvolupament urbanístic, ordenat i sostenible a l'àrea més poblada de Barcelona. Igualment es tracta d'una eina que delimita els espais d'interès paisatgístic i estratègic que cal preservar i que impulsa la millora de la xarxa viària i ferroviària.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40