Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Planta general de la nova rotonda
Planta general de la nova rotonda

La Generalitat treu a concurs la construcció d’una nova rotonda a la carretera de Sabadell

Dilluns 26 d'octubre de 2009

L’actuació és un pas previ a l’execució del projecte de desdoblament de la carretera B-124

L’empresa pública GISA ha licitat la construcció d’una rotonda que estarà situada a la carretera B-124, a la intersecció amb els carrers del Bages (Pla de la Bruguera) i del Baix Camp (Can Carner). Aquesta rotonda, que suposarà una inversió propera als 870.000 euros, formarà part de les actuacions de desdoblament de la B-124 entre Castellar del Vallès i Sabadell, l’estudi informatiu del qual es troba en fase de tramitació ambiental.

La carretera B-124 uneix Castellar del Vallès i Sabadell i connecta, per tant, les zones industrials d’ambdues poblacions. Segons un estudi realitzat l’any 2006, aquesta via registre un volum molt elevat de trànsit, amb una intensitat mitjana que supera els 31.200 vehicles/dia i un percentatge de vehicles pesants del 5,46%. És per aquest motiu que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) de la Generalitat ha previst el desdoblament de la carretera en aquest tram. L’estudi informatiu del desdoblament es va sotmetre a informació pública i ara es troba en fase de tramitació medioambiental.

Per tal de garantir la fluïdesa del trànsit mentre s’enllesteix el projecte per a desdoblar tot el tram esmentat, el DPTOP ha decidit avançar la construcció de la rotonda. Aquesta obra està contemplada tant en el Pla General d’Ordenació de l’Ajuntament com en el mateix estudi informatiu del desdoblament. El giratori, que serà de grans dimensions, tindrà 60 metres de diàmetre, amb una calçada de 10 metres –5 metres per a cada carril–, un voral exterior d’1,5 metres i un altre d’interior de 0,5 metres.

L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha destacat que “aquest és un primer pas per al desdoblament de la carretera de Sabadell, tant necessària per  millorar la mobilitat externa del municipi”. Segons l’alcalde, la posada en funcionament de la nova rotonda permetrà “reformular alguns dels accessos i sortides del municipi”. En aquest sentit, s’obrirà la possibilitat de “reorganitzar el trànsit a través de la ronda de Tolosa i dels carrers del Pla de la Bruguera fins a connectar-lo amb la B-124 a través de la nova rotonda”, afegeix Giménez.

Segons el calendari previst, es preveu adjudicar les obres durant l’hivern vinent i començar-les durant el segon trimestre de 2010. El termini d’execució dels treballs és de sis mesos.

L’actuació inclourà la pavimentació de la plataforma, la senyalització horitzontal, vertical, disposició de barreres de seguretat i de bandes rugoses reductores de velocitat, el drenatge (inclosa la construcció d’un col·lector per a recollir l’aigua de la calçada lateral del polígon de Can Carner), l’enllumenat de la rotonda i el desviament i reposició dels serveis afectats.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40