Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Ole Thorson, durant la sessió de la Taula de Mobilitat celebrada el 28 d'octubre
Ole Thorson, durant la sessió de la Taula de Mobilitat celebrada el 28 d'octubre

L’enginyer de camins Ole Thorson, especialista en mobilitat, participa a la Taula de Mobilitat celebrada dimarts

Divendres 30 d'octubre de 2009

L’enginyer de camins Ole Thorson, especialista en mobilitat i seguretat viària, va ser un dels prop de vint assistents a la Taula de Mobilitat de Castellar del Vallès, que es va reunir el passat dimecres, 28 d’octubre, per tractar aspectes diversos relacionats amb la mobilitat del municipi.

Durant la reunió, Thorson va exposar els objectius del Pla de Seguretat Viària del municipi, una iniciativa subvencionada pel Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya que es troba actualment en procés de redacció. En aquests moments el Pla es troba en fase de diagnosi, és a dir, s’estan recollint dades sobre els punt conflictius que existeixen a la zona urbana competència de la Policia Local.

Així, a partir de les dades facilitades per la Policia Local, l’enginyeria INTRA, encarregada d’elaborar el Pla, establirà les mancances existents en seguretat viària, per poder proposar mesures que permetin trobar solucions als punts crítics i reduir així els possibles perills a què la ciutadania està exposada. El regidor de Mobilitat, Jordi Carcolé, va apuntar que, segons que es desprèn de les dades recollides, “a Castellar l’accidentalitat ha reduït considerablement els últims anys, a causa de les diferents mesures i actuacions que s’hi han dut a terme”.

D’altra banda, el regidor de l’Àrea de Territori, Aleix Canalís, va explicar als assistents a la Taula l’estat en què es troba el Pla de Mobilitat Urbana, un document que ha d’establir una jerarquització viària per distribuir de manera ordenada els modes de transport, és a dir, transport públic, transport, privat, vianants i bicicletes. L’estudi, cofinançat per la Diputació de Barcelona, és obligatori per a tots els municipis de més de 20.000 habitants de la Regió Metropolitana de Barcelona, i en aquests moments està pendent d’adjudicació després que s’hagi tret a concurs la seva redacció.

Un altre dels punts de l’ordre del dia de la Taula de Mobilitat tenia veure amb el Pla Director de Mobilitat, un document redactat per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que es va aprovar el setembre de l’any passat i que fa propostes diverses a nivell de planificació de la Regió Metropolitana de Barcelona, introduint criteris teòrics a la mobilitat com ara la sostenibilitat o l’equitat.

Algunes d’aquestes propostes previstes al Pla Director de Mobilitat es recullen en el Pla de Transports de Viatgers de Catalunya, aprovat per la Generalitat el passat 7 de gener. Es tracta d’un pla de serveis que determina les actuacions que farà l’administració autonòmica en matèria de transport interurbà. Entre les novetats que afecten Castellar del Vallès, es troben la possible recuperació de la línia d’autobusos que hauria d’unir els municipis de Terrassa, Castellar, Sentmenat, Caldes i Granollers. També s’hi inclou la proposta de creació d’un HUB, és a dir, un punt d’intercanvi de línies d’autobús, que se situaria a la Universitat Autònoma de Barcelona. El Pla de Transports de Viatgers de Catalunya, però, no determina si Castellar tindria una línia directa en aquest punt d’intercanvi.

Un altre tema tractat a la Taula de Mobilitat va ser el Pacte Nacional per a les Infraestructures, un document que preveu, entre d’altres, l’inici de les obres per a l’arribada del tren a Castellar abans de l’any 2015, i la construcció de la Ronda Oest de Sabadell i d’un tercer carril de la C58 fins a Terrassa. Aquestes actuacions contribuiran a millorar les connexions actuals de Castellar.

Finalment, es va parlar també l’aparcament de camions del Pla de la Bruguera, les obres del qual es troben pràcticament acabades. La Generalitat de Catalunya ha de treure a concurs la gestió de l’equipament.

La propera sessió de la Taula de Mobilitat, que tractarà específicament temes de mobilitat interna de Castellar del Vallès, es convocarà els propers mesos.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40