Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de la sortida de la 1a etapa de la Ruta dels Castellars. Foto: Joan Vives
Imatge de la sortida de la 1a etapa de la Ruta dels Castellars. Foto: Joan Vives

Finalitza la campanya per evitar la proliferació del mosquit tigre

Dimarts 1 de desembre de 2009

La baixada de les temperatures, amb l’arribada de la tardor, ha marcat aquests dies la finalització de la campanya per evitar la proliferació del mosquit tigre que s’ha dut a terme a Castellar del Vallès des de la primavera d’enguany. Tot i que amb aquestes condicions meteorològiques les poblacions d’aquest insecte disminueixen en gran mesura, ja que les larves i els adults moren, els ous postos pels últims adults de la temporada són resistents a climes freds i secs i estan inactius fins a la primavera següent.

Precisament, la primavera i, sobretot, l’estiu, han estat les estacions de l’any en què la ciutadania ha fet arribar exemplars de mosquit tigre i queixes de les molèsties que provoca. Enguany, a diferència dels anteriors, l’àrea d’afectació ha estat molt més gran, ja que s’han detectat exemplars no només a les urbanitzacions del terme municipal sinó de forma generalitzada per tot el nucli urbà. Aquest fet va en consonància amb les conclusions de l'estudi de seguiment del mosquit tigre de l’any 2008 elaborades pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General del Medi Natural, on la presència del mosquit tigre és en 87 municipis de 12 comarques de Catalunya.

És per aquest motiu que les tasques de control sobre l’espècie són molt importants per evitar la proliferació del mosquit tigre al municipi. Per això, des de l’Ajuntament de Castellar es demana la col·laboració en aquest tema quan torni a arribar el bon temps. L’Ajuntament s’encarrega de fer la distribució de tríptics informatius als les dependències municipals i comerços, i la col·locació de rètols a les zones d’horta per tal de que la ciutadania tingui la màxima cura i segueixi els consells adients per tal d’evitar més molèsties.

Cal recordar que el mosquit tigre, que té el seu període de més activitat entre els mesos de maig i novembre, actua a primera hora del matí i abans de fer-se de nit, i essencialment es troba en els forats dels arbres o petites masses d’aigua estancada, com poden ser bidons, gerros, plats de testos o cubells, sempre en medis propers a la presència humana. Per aquets fet és tan important buidar regularment qualsevol d’aquests recipients que puguin contenir aigua o bé retirar-los de l’exterior.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40