Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge aèria després del terratrèmol
Imatge aèria després del terratrèmol

L’Ajuntament destinarà 1.500 euros a ajudar la població damnificada pel terratrèmol d’Haití

Dilluns 18 de gener de 2010

L’Ajuntament de Castellar del Vallès destinarà 1.500 euros a l’ajuda als damnificats pel terratrèmol que la setmana passada va assolar Haití. Els diners provenen d’una partida destinada a casos d’emergència, i es gestionaran a través de la campanya Resposta als efectes del terratrèmol a Haití: fase de reconstrucció, que ha impulsat el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Aquesta campanya d’emergència dins la filosofia de reconstrucció postemergent té per objectiu donar suport als esforços que el propi país ha començat a dur a terme amb l’acompanyament de la cooperació internacional.

D'altra banda, Castellar també s'ha sumat a l'ajuda a Haití que ha portat a terme el Fons d’Ajut Humanitari i d’Emergències de Farmamundi, en el qual està representat el consistori. L’Àrea Logística Humanitària de Farmamundi va enviar el passat 14 de gener més de 3,5 tones de medicaments essencials i material sanitari per atendre als milers de damnificats pel terratrèmol. En concret, s’han enviat dos kits d’emergència IEHK06, que serveixen per atendre 20.000 persones durant tres mesos, tres kits d’acció immediata, tres d’obstetrícia, tres de traumatologia i tres més de pediatria.

El terratrèmol que el 12 de gener va sacsejar Haití, ha ocasionat nombroses pèrdues humanes i materials a diferents ciutats del país. L’epicentre del sisme, situat al sud-oest de la capital, Port-au-Prince, va arribar a 7,3 graus en l’escala Richter i ha estat un dels més forts que es recorden a la zona del Carib.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40