Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge Consell municipal d'Infants
Imatge Consell municipal d'Infants

Castellar del Vallès constitueix avui el Consell municipal d’Infants

Dimecres 3 de febrer de 2010

La Sala de Plens de Ca l’Alberola acollirà avui dimecres, 3 de febrer, a les 6 de la tarda, la constitució del Consell municipal d’Infants de Castellar del Vallès. L’acte, que comptarà amb l’assistència de l’alcalde, Ignasi Giménez, serà el tret de sortida d’aquest nou òrgan de participació ciutadana, format per un total de 18 alumnes de 5è i 6è de primària de totes les escoles de Castellar.

El Consell d’Infants tindrà la missió de canalitzar les opinions, idees, propostes o queixes dels infants de Castellar per tal de fer-les arribar als adults i, en especial, a l’Ajuntament de Castellar, com a administració més propera.

Els objectius principals del Consell d’Infants són assolir un municipi adaptat a les necessitats dels infants, fomentar la seva participació en els afers de la comunitat i millorar la vila incorporant el punt de vista dels nens i les nenes. A més, el Consell es planteja altres finalitats, com ara que els infants coneguin millor la seva pròpia vila i que puguin descobrir el funcionament de les institucions democràtiques.

Com volem que sigui el pati de la nostra escola?


El funcionament del Consell serà per encàrrecs. Cada curs, s’escollirà a proposta dels mateixos infants, de les famílies, de les escoles o de l’Ajuntament, un tema de debat sobre el qual es faran propostes d’actuació. Precisament, la sessió constituent d’avui servirà per posar damunt la taula el primer tema de treball, que du per títol “Com volem que sigui el pati de la nostra escola”.

Les trobades es faran aproximadament un cop cada al mes, fora de l’horari escolar. Al final del curs, cap al mes de maig, tots els representants del Consell Municipal d’Infants traslladaran al Ple Municipal les seves propostes per tal que els grups municipals les prenguin en consideració.

El Consell d’Infants de Castellar està format per un representant de totes les línies de 5è i 6è de primària del municipi. Cada nou curs, es renovaran la meitat dels seus membres, en substitució dels alumnes que iniciïn l’ESO. Amb tot, la intenció és que tots els infants del municipi puguin també participar, fent arribar propostes al Consell. Per fer-ho, es podran posar en contacte amb els representants de la seva escola o través de les bústies que estaran disponibles en els mateixos centres i a la pàgina web municipal.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40